Derfor skider nogen mere end andre

Dine toiletvaner afslører mere, end du tror.

Vi gør det alle sammen. Men der er stor forskel på hvor ofte, vi sætter os til rette på toiletsædet. Gennemsnitligt skider vi omkring en gang om dagen - men alt fra flere gange dagligt til et par dages mellemrum betragtes umiddelbart som normalt.

Der er faktisk flere faktorer, der spiller ind, når det handler om frekvensen af vores besøg på toilettet. Her er fire forskellige grunde til, at nogen skider oftere end andre.

Det skriver Women’s Health Magazine.

Læs mere: Derfor stirrer din hund på dig, når den skider

Gener
Har du nogensinde tænkt over, hvor ofte din mor eller far går på toilettet? Måske har du aldrig tænkt over det, men dine gener faktisk spiller en rolle i forhold til, hvor ofte du sidder på tønden. Din krops indre programmering kan nemlig have indflydelse på, hvor længe der går mellem dine besøg på det lille hus.

Læs mere: Gris skider på bagsædet af en politibil og er meget fornøjet med sig selv

Motion
Måden du bruger din krop på, kan have betydning for, hvor ofte du besørger. Hvis du sløser med motionen, kan det nemlig betyde langsommere bevægelse i din tarm og dermed sjældnere afføring. Men hvis du derimod dyrker motion jævnligt, forøger det aktiviteten i dine tarme og sætter skub i din fordøjelse.

Læs mere: Lille baby skider i bukserne, men vent til hunden får færten af uheldet

Spisevaner
Det er ikke ligegyldigt, hvad du spiser, når det handler om dine toiletbesøg. Dine spisevaner spiller nemlig en væsentlig rolle - særligt, hvor mange fibre og hvor meget vand, du fylder i din krop. Fiber holder din afføring blød, mens vand får det til at passere lettere. Hvis du ikke får nok fiber eller vand, kan det føre til færre ture på toilettet eller i værste fald forstoppelse.

Menstruationscyklus
Nogle kvinder producerer mere af det hormon, der får din livmoder til at udstøde affald end andre. De overskydende hormoner kan sætte gang i dine tarme i stedet og dermed forøget fart på din fordøjelse.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip