Det er ikke nok at sige ’Jeg elsker dig’

​Der kan ikke komme for mange detaljer på, når vi snakker om at vise sin kærlighed til det menneske, vi elsker og sætter pris på.

Det er dejligt med en mand, der elsker en og siger det højt…ofte. Men ind imellem kan de tre ord: ’Jeg elsker dig’ også blive en trædepude, der er meget nem at fyre af, og ind imellem er det bare ikke nok.

Det er nemlig lige så vigtigt at vide ’hvorfor’ den anden elsker, som at vide, at han gør det, forklarer Doktor Harriet Lerner, der er psykolog, psykoterapeut og forfatter til flere bøger om parforhold og ægteskab.
- Mange partnere gør kærlige og hjertevarme ting. Min mand, Steve, kommer med kaffe til mig om morgenen, laver som regel middag, og fixer alt teknologisk vedrørende min computer. Han fortæller mig ofte, hvor meget han elsker og beundrer mig, og hvor heldig han er, fordi han er gift med mig, siger doktor Harriet Lerner.Og det sætter hun stor pris på, det er bare ét problem i deres forhold, som hun tager udgangspunkt i, og mange andre forhold, at der ikke sættes ord på, hvorfor kærligheden er der. Altså hvad er det, der er så dejligt ved den anden?  Fokuserer på det negative


Det er vigtigt for selvfølelsen at vide, hvorfor et andet menneske elsker en. Det udvikler og giver forståelse, ligesom når man fortæller børn, at de er dygtige til dit og dat, forklarer doktor Harriet Lerner.


Ved at fokusere på, hvorfor du elsker et andet menneske, så sparrer du også på de negative tanker, du har rettet mod personen, du lever med. Det tvinger dig nemlig til at tænke over, hvad der er dejligt og godt ved den anden, og det gør du ikke nær så meget, som hvis du bare siger: ’Jeg elsker dig’…de ord forpligter ikke lige så meget.- Det betyder, at jo længere vi er sammen, jo mere automatisk lægger vi mærke til og kommenterer på alt det, vi ikke kan lide. At skrue ned for kritikken og sige: ’jeg elsker dig’ får folk et langt stykke, men tilføj så den hemmelige ingrediens som er at tale om detaljerne, som hvad vi elsker og beundrer, siger Harriet Lerner og forklarer, at det kan gøre et forhold endnu bedre og automatisk fjerne meget af den negative kritik.Er din mand elendig til at huske regntøjet til ungerne, giver han altid kartoflerne for meget, og glemmer han gang på gang sit tøj i vaskemaskinen, så det bliver surt, og har du rigtig meget lyst til at fortælle ham, at han er en kæmpe idiot? Tja, prøv om du kan overkomme de mange frustrationer og tænk på, hvornår han er dejlig… for eksempel når han lufter hunden om aftenen, henter morgenbrød søndag og tager på tur, så du kan få alenetid…og husk så at fortælle ham det. Sig det højt.  

 

Dagens Gossip