Det er sundere for børn med lidt legetøj

Foto: Shutterstock.com

Mange børn vælter sig i gaver og legetøj til jul og fødselsdag, men det er ikke nødvendigvis en god ting. Nye undersøgelser viser, at børn der har færre gaver, faktisk har det bedre end børn, der får mange gaver.

Om en uge sidder de fleste familier samlet omkring spisebordet til lækker julemad, inden det er tid til dans omkring træet og åbning af pakker.

Det er dog de færreste, der fortsat får ligeså mange gaver, som da de var helt små, og det er da også børn, der umiddelbart får den største glæde, ved de mange gaver, der er placeret under træet med deres navn.

Glæden er dog kortvarig, og det kan sammenlignes lidt med at tisse i bukserne for at holde sig varm. En undersøgelse der kom ud tidligere på året, viser nemlig, at et miljø med mindre legetøj til børnene, faktisk er bedre end et miljø med meget legetøj.

I en undersøgelse blev børn givet enten fire stykker legetøj eller 16 stykker legetøj. Ifølge Psychology Today viste de børn, der blev givet fire stykker i stedet for 16, at de var langt mere engagerede, de legede mere kreativt, og de legede med legetøjet i længere tid af gangen i forskellige variationer.

”Der var en betydelig forskel i kvaliteten af børnenes leg og de to forhold,” lyder det blandt andet i undersøgelsen.

”De bedste stykker legetøj er dem, der understøtter leg mellem forældre og børn. Hvor de kan bruge deres fantasi og lege sammen,” fortæller Alan Mendelsohn der er professor for pædiatrisk institut i New York.

Han fortæller ydermere, at man bør give børn legetøj, som ikke nødvendigvis har skærme, da børnene får langt flere belønninger ved at bruge deres fantasi og lege med deres forældre.

”Du får bare ikke de samme belønninger, ved at sidde med en tablet eller en skærm. Og når børn leger med deres forældre, så opstår den ægte magi, uanset om du bruger fantasien med tøjdyr, bygger med klodser eller laver puslespil,” lyder det fra professoren.

Lad dit barn give sit legetøj til mindre velstillede

Journalisten hos Goodhousekeeping der har bragt historien, har selv en lille datter, og hun ville gerne finde ud af, hvordan hun kunne brede resten af budskabet til sin familie, så de ikke overdyngede hendes datter med alt for meget legetøj.

Hun valgte derfor at kontakte nogle professionelle, der kunne komme med gode råd til, hvordan man både kan få familien men også ens egne børn med på det.

Et af rådene lød blandt andet på, at man kunne få barnet til at give sit legetøj til mindre velstillede, i stedet for bare at smide det ud.

”Når barnet er gammelt nok, så få dit barn til at hjælpe dig med at vælge legetøj, som hun kan give væk til andre børn, hvor familien ikke er ligeså velstillede. Husk at fortæl hende, eller tag hende med og vis hende, hvor legetøjet skal hen. Det er en god måde at hjælpe hende til at få forståelse og empati for andre,” fortæller Susan Newman, der er psykolog med speciale i det sociale.

Og hvis barnet alligevel får en masse gaver?

Skulle man alligevel være ude for, at ens barn bliver overdynget med gaver til jul, så er der stadig løsninger. Dr. Newman der er forfatter til bogen; Få dit barn til at føle sig specielt hver dag, fortæller, at hvis børn får masser af gave til eksempelvis jul, så bør man bede barnet om at vælge noget legetøj, som de vil lege med nu, og derefter gemme det andet væk.

Hun fortæller, at der er stor sandsynlighed for, at barnet vil have glemt, hvilket legetøj der faktisk var, og det kan så bruges på et senere tidspunkt. Dermed kan en enkelt gave give dobbelt glæde til et barn, der bliver forkælet med masser af gaver til jul eller fødselsdage.

Læs også

Producent kendte til asbest i populært babypudder i årtier

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip