Disse seks fødevarer er usundere, end du troede

Foto: Polfoto

Mange produkter er kendt som sunde, men her er seks af dem, som faktisk ikke er så hellige …

Hvis der er noget, vi danskere går op i, så er det, hvad vi (selv OG andre) indtager. Det skal helst være sundt! Men mange af de ting, som betragtes som “sunde”, er faktisk slet ikke så gode for dig, som du måske går og bilder dig selv ind.

Det skriver MY DAILY SPACE.

Danskvand – havde du glemt kulsyren?
Selvfølgelig er danskvand sundere end sodavand, men kulsyren i den boblende drik er bad news for emaljen på tænderne. Du kan altså ikke bare drikke løs af danskvand. Drik vand i stedet – der skal du ikke bekymre dig om pH-værdien!

Uden fedt
Fødevarer uden fedt er ikke lig med sunde fødevarer. Der er stadig kalorier i – formentlig også sukker – og faktisk er kulhydratindholdet tit endnu højere end ellers. Vingummier indeholder for eksempel ikke særlig meget fedt, men de kan næppe betragtes som sund føde.

Læs også: Helseguru: Sådan drikker du tømmermændene væk

Sukkersynderen: Smoothie
Blendet frugt er da sundt! Eller hvad? Ofte indeholder en smoothie nemlig også honning, sirup, frugtyoghurt og nogle gange sorbet- eller flødeis! Men det er da lækkert som dessert.

Speltmødrene mareridt
Nu er der nok nogle, der bliver chokerede. Spelt er nemlig ikke så sundt, som mange tror. Flere typer spelt er nemlig lavet på hvede i stedet for fuldkorn. Jep, hvede som blandt andet er en hovedingrediens i alle speltmødres skræk: Hvidt brød! Husk lige at læse varedeklarationen en ekstra gang.

Proteinpulver
Du har lige trænet, og nu er det tid til en shake med en ordentlig skefuld proteinpulver (dem der, du kan købe i spandevis nede i fitnesscenteret). Men stop lige. Hvis du virkelig vil have noget godt protein, er det meget bedre at få det fra for eksempel nødder eller frø. Det kan din krop bedre optage, og der er også mere næring i det.

Tidens mest populære spise: Sushi
Lad dig ikke narre af de sunde elementer som fisk, grøntsager og tang, når du køber en bakke sushi, for størstedelen af de smukt dekorerede stykker består af hvide ris. Hvide ris indeholder ingen vitaminer, mineraler eller fibre – til gengæld er de spækket med hurtige kulhydrater, som skyder dit blodsukker i vejret. Prøv at købe sushi lavet på brune ris, eller drop risene helt, og bestil i stedet en sushi-salat eller rene stykker fisk (kaldet sashimi) og en tangsalat, når du og veninderne skal forkæles på japansk.

Du kan læse hele listen med ting, der ikke er så sunde, som deres image giver udtryk for, på MY DAILY SPACE.

 

 

 

Dagens Gossip