Drop salaten! Disse 11 overraskende madvarer kan du trygt spise, hvis du vil tabe dig

Foto: Shutterstock

Vil du smide de overflødige kilo inden sommeren står for døren, så kan du roligt vælge sunde og sjovere alternativer end salat.

Kaninføde.

Er man en rigtig mand, så skriger kroppen efter store bøffer, masser af sovs og kartofler. Men salat? Det er for eksotisk til de mest standhaftige kødspisere, der heller vil sætte tænderne i dødt dyr i vejkanten, inden der kommer salat på tallerknen.

Men faktisk findes der 11 andre madvarer end lige netop salat, der kan lette kropsvægten og som smager skønt, skriver Mirror.

1. Avocado
Det grønne i guacamole behøver ikke at blive smadret til atomer for at smage godt. Den grønne frugt, der er opkaldt efter testikler er rig på kalium, fibre, Vitamin E og ikke mindst omega-3 fedtsyrer, som kroppen ikke selv kan producere. Det betyder, at en frokost med avocado holder dig mæt i længere tid, så du undgår usunde snacks.

Avocado er smækfyldt med lækre næringsstoffer og sunde fedtstoffer. Foto: Shutterstock

2. Popcorn
Det er ikke kun i biffen, at man kan få lyst til de poppede majsflager. For putter man aftenens indtag af chokolade eller slik ud med popcorn, så får man masser af fibre og fuldkorn med ned i maven. Og popcorn har den ekstra effekt at kernerne forbedrer mavens egne bakterier, hvilket kan modvirke yderligere vægtstigninger.

Popkorn kan erstatte en usund snack. Foto: Shutterstock

3. Kartofler
Kartofler går aldrig rigtig af mode, og den gyldne opgravede knold er bestemt ikke forbeholdt landets bonderøve. Sprængfyldt med Vitamin C og kalium, så holder kartoflerne også maven mæt i længere tid. Men drop det usunde tilbehør. For kartoflerne mister meget af deres sunde effekt, hvis de snaskes ind i fede toppings, såsom ost, bacon og litervis af sovs.

Læs også

Kvinde inviteres i biffen af filmnørd: Får et chok, da hun læser vild sms inden date 


4. Kaffe
Du kommer ikke rigtig i gang med arbejdsdagen, hvis ikke der er kaffe på kanden, og derfor får du stor glæde ud af den daglige kaffekop. Kaffen indeholder tonsvis af sunde antioxidanter, der beskytter mod dannelsen af kræft, og derudover holder kaffe appetitten skak frem mod frokost. Men ingen kaffefløde og sukker, hvis vægten skal forbedres. 

5. Peanutbutter
Smører du jordnøddesmør på en skive toast, så spiser du kun én mad i stedet for hele pakken med brød. Det er lidt simplificeret, men pointen er god nok, for nødder har den mættende effekt, og indeholder desuden fibre, sunde fedtstoffer og protein. Men her skal du vælge den dyreste og mest økologiske variant - uden tilsat sukker.

Peanutbutter kan stille sulten, så man ikke spiser for meget. Foto: Shutterstock

6. Pasta
Mange helseeksperter har længe rynket på næsen, når det kom til pasta, hvor forestillingen har været, at kulhydraterne ikke gjorde kroppen nogen tjenester. Men faktisk har en ny undersøgelse vist, at man slanker sig, hvis man spiser pasta et par gange om ugen. Vælger man en udgave med fuldkorn, stiger blodsukkeret i kroppen ikke, hvilket holder fornemmelsen af mæthed længere. Med en hjemmelavet tomatsauce til er der ingen problemer i at spise masser af pasta.

7. Mørk chokolade
Der skal være masser af kakao i chokoladen, før at det kan betragtes som en sund spise. Den mørke variant er nemlig fyldt med antioxidanter, der holder sulten for døren i nødens stund samt tilfredsstiller den søde tand.

Den mørke chokolade er også rigtig god for kroppen. Foto: Shutterstock

8. Bønner
Det er englændernes foretrukne morgenmad. Men herhjemme er der ikke den store tradition for at spise bønner. Men det er synd, for de små bønner er sprængfyldt med protein, der holder kroppen mæt, og man kan sagtens smide bønnerne i andre retter end chili con carne.

Læs også

Jysk mand skulle i Bilka: Rystende syn på p-pladsen fik ham straks til at slå alarm

9. Æg
Det blødkogte hver morgen kan være en sand bombe for kroppen, hvor protein, omega-3 fedtsyrer styrker hjertet og blodomløbet, samt ligger en god bund for resten af dagen.

10. Laks
Det er ikke alle, der er pjattede med den lyserøde og fede fisk. Men det er ikke til at betvivle, at laks indeholder alle de fedtsyrer, der holder blodsukkeret stabilt, samt de gode og vigtige omega-3 fedtsyrer. Samtidig er den fede fisk god på gril, panden, i ovnen, så alle kan være med uanset evnerne i køkkenet.

Laks er en superspise, hvis man vil undgå den grønne salat. 

11. Parmesan
Nu troede du lige, at du skulle droppe osten helt, men faktisk skal du ikke skotte på parmesanosten, der kan bruges til mere end blot som topping på pastaens kødsauce. De lagrede og fede oste indeholder alle de gode fedtsyrer, der kan sætte fordøjelsen igang, og samtidig sikre sunde tarmbakterier i maven. 

22-årig kvinde anholdt: Plastikfilm afslørede hendes mørke hemmelighed

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip