Du kan modvirke denne kræftsygdom ved at spise lidt mørk chokolade hver dag

Skrevet af Kirstine Petersen

02/01/2016
En gruppe forskere har undersøgt langtidsvirkningerne ved indtaget af magnesium og sammenholdt det med risikoen for at få kræft i bugspytkirtlen.

Dagens topnyheder

Studiet er publiceret i British Journal of Cancer, og resultaterne er opløftende for chokolade-elskere.

Forskerne har fulgt 66.806 mænd og kvinder i alderen 50-76 år i en periode på otte år (2000-2008). 151 af testpersonerne fik konstateret kræft i bugspytkirtlen i perioden.

Sammenholdt man deres daglige indtag af magnesium med andre forsøgspersoner, viser resultaterne, at et dagligt indtag af magnesium mindsker risikoen for at få kræft i bugspytkirtlen betydeligt.

Læs også: 100 gram chokolade dagligt mindsker risikoen for hjerneblødninger og hjertesygdomme

Alder, køn og BMI ændrer ikke på resultaterne.

Magnesiumindholdet er højt i kost så som nødder, frø og kerner, fisk, grønkål samt andre grønne grøntsager og ikke mindst; i mørk chokolade. 

Resultaterne er vigtig viden i bekæmpelsen af netop kræft i bugspytkirtlen, fordi overlevelseschancerne ved denne sygdom er lave, påpeger forskerne. 

Læs også: Forskere: Aspiriner fordobler kræftpatienters overlevelseschance

Herhjemme melder Kræftens Bekæmpelse på interesseorganisationens hjemmeside, at overlevelseschancerne efter fem år er seks procent for mænd og syv procent for kvinder, der lider af sygdommen. 

Læs også: Norsk læge: Mørk chokolade bør regnes som grøntsag

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: