En gruppe forskere har undersøgt langtidsvirkningerne ved indtaget af magnesium og sammenholdt det med risikoen for at få kræft i bugspytkirtlen.
Lige nu læser andre
Studiet er publiceret i British Journal of Cancer, og resultaterne er opløftende for chokolade-elskere.
Forskerne har fulgt 66.806 mænd og kvinder i alderen 50-76 år i en periode på otte år (2000-2008). 151 af testpersonerne fik konstateret kræft i bugspytkirtlen i perioden.
Sammenholdt man deres daglige indtag af magnesium med andre forsøgspersoner, viser resultaterne, at et dagligt indtag af magnesium mindsker risikoen for at få kræft i bugspytkirtlen betydeligt.
Læs også: 100 gram chokolade dagligt mindsker risikoen for hjerneblødninger og hjertesygdomme
Læs også
Alder, køn og BMI ændrer ikke på resultaterne.
Magnesiumindholdet er højt i kost så som nødder, frø og kerner, fisk, grønkål samt andre grønne grøntsager og ikke mindst; i mørk chokolade.
Resultaterne er vigtig viden i bekæmpelsen af netop kræft i bugspytkirtlen, fordi overlevelseschancerne ved denne sygdom er lave, påpeger forskerne.
Læs også: Forskere: Aspiriner fordobler kræftpatienters overlevelseschance
Herhjemme melder Kræftens Bekæmpelse på interesseorganisationens hjemmeside, at overlevelseschancerne efter fem år er seks procent for mænd og syv procent for kvinder, der lider af sygdommen.
Læs også: Norsk læge: Mørk chokolade bør regnes som grøntsag
Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: