Ekspert advarer mod farlige trend: Folk dropper solcreme for at lave “tatoveringer”

Mange unge mennesker har givet sig i kast med en farlig trend. De dropper solcremen for at få solen til at lave 'tatoveringer' på dem. Det er meget farligt, lyder det fra eksperter.

Solens stråler er ikke til at kimse af, og derfor er det utrolig vigtigt, at man altid husker at smøre solcreme på kroppen, når man skal ud i solens stråler i længere perioder.

Foruden svære forbrændinger og kraftige smerter kan solens stråler også give hudkræft, og derfor er det altså vigtigt, at man husker at smøre sig ind.

Med det in mente, er det håbløst, at en ny ‘trend’ er ved at sprede sig, hvor unge helt bevidst undlader at putte solcreme på visse steder på kroppen, så de kan få en ‘tatovering’ skabt af solen

Læs også

Mor forsvarer de bizarre børnenavne: Derfor har mine børn alkoholnavne

Dette kan gøres på to måder, enten hvor man udelukkende putter solcreme på det sted, hvor man vil have tatoveringen, eller at man gør det på resten af kroppen.

Derefter lægger man sig ud i solen, og når kroppen har fået nok sol, vil der være et mønster på ens krop. Eksempelvis ligesom denne mand, der har fået en batman-tatovering fra solen.

Foto: Instagram

Ekspert: Der er ingen sikker måde at gøre det på

Billeder af de solbrændte tatoveringer er begyndt at dukke op jævnligt på sociale medier som Instagram og Facebook, og det lader til, at der er en stigende trend. Eksperter opfordre dog folk til at lade være, da det er en rigtig farlig trend.

Foto: Instagram

Til det britiske medie Daily Mail fortæller dermatologen Whitney Bowe, at hun har haft patienter, der har rådført sig hos hende om, hvordan man kunne få disse tatoveringer på en sikker måde. Hendes svar er ganske klart.

“Der er ikke nogen sikker måde at få en solbrændt-tatovering på. Det er en kæmpe misforståelse. Der er ikke noget, der hedder sikker-solbadning,” fortæller hun til det britiske medie.

Det er ikke kun unge mennesker, der har givet sig i kast med trenden. Foto: Instagram

Hun fortæller endvidere, at det er ekstra farligt for unge mennesker, som trenden primært appellere til.

“Mange af disse solbrændte-tatoveringer bliver lavet af børn. Når du har ung hud, så er du især sårbar over for de ultraviolette stråler. Du vil hurtigere se tegn på aldring,” fortæller hun.

Så har du overvejet at give dig i kast med en af disse 'sol-tattoos' så lad være.

Læs også

40-årig singlemor betalte for at få vanvittigt efternavn: “Skal jeg giftes, skal manden tage mit navn”

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip