Ekspert afslører: Det ændrer din hjerne, hvis du ser for mange 'voksenfilm'

Foto: TikTok

Det kan få store konsekvenser, hvis man ser for mange 'voksenfilm', hvorfor en ekspert på området nu advarer mod netop dette.

En livscoach har opfordret folk til at stoppe med at se for mange 'voksenfilm'. Han har også forklaret, at det faktisk kan være skadeligt for dit helbred at gøre dette.

Læs også

Dette billede af fitness-dronning gjorde folk rasende

Eksperten Paul Sheppard afslører, at en afhængighed af voksenfilm kan ende med at ødelægge en persons hjerne og kærlighedsliv. Det skriver Daily Star.

Den grundlæggende teori handler om, at jo flere af disse film, du ser, desto mere ønsker du at se dem. Det vil i sidste ende føre til, at du skaber et behov for at se dem, for at tilfredsstille dig selv.

"For mange voksenfilm betyder, at din hjerne begynder at ændre på sig selv, så du foretrækker at se disse film, frem for at have samleje med en rigtig person," siger Paul Sheppard i en video på TikTok.

"For mange voksenfilm er blevet forbundet med præstationsangst, erektil dysfunktion, seksuel utilstrækkelighed samt et negativt syn på sin krop."

"Det er et afsindigt stimulerende middel, hvilket betyder, at det øger dit dopaminniveau til et unaturligt højt niveau, hvilket gør det ekstremt vanedannende for nogle mennesker."

Ser du for mange af disse film, kan det også medføre, at tingene omkring dig bliver 'meget mindre behagelige', da det i sidste ende vil resultere i, at 'den eneste måde, du kan få en virkelig god følelse, er ved at vende tilbage til filmene'.

Ifølge eksperten vil det medføre, at din hjerne bliver 'kapret' og 'omstruktureret' af det, hvilket kan føre til symptomer, herunder at du føler dig forvirret, træt, demotiveret og intolerant.

"Det fordummer virkelig din præfrontale cortex," tilføjer han.

Flere seere har erklæret sig enige med Paul i kommentarfeltet under videoen, hvor en bruger blandt andet skriver, at afhængighed kostede ham hans forhold.

"Dette gør mig ret ked af det. Jeg tror, at dette spillede en rolle i, hvorfor mit forhold lige sluttede," skrev han.

"Det lærer også mænd, der er de primære brugere, at se kvinder som objekter, der skal ydmyges. Samleje uden nogen følelsesmæssig forbindelse," lød det fra en anden.

Selvom Paul ikke kan give et svar på 'hvor meget, der er for meget', forklarer han, at den bedste måde at finde ud af det på, er ved at 'være opmærksom på tegnene og farerne'.

Læs også

TV 2-profil taler ud om svær skilsmisse: Har svært ved at tilgive sig selv

"Du skal gøre noget ved det, hvis du har mistanke om, at det påvirker dig," siger han også.

 

Dagens Gossip