En ugentlig svedetur i saunaen kan redde dit liv

Forskerne ved endnu ikke hvorfor, men resultater tyder på, at tid i saunaen er godt givet ud, hvis du gerne vil leve længere.

Ikke alene får du varmen her i den råkolde vinter. En tur i saunaen kan tilsyneladende også redde dit liv.

Resultaterne af et videnskab forskningsprojekt viser, at en tur i saunaen bare en gang om ugen halverer risikoen for at dø af hjertesygdomme. Det skriver Daily Mail. 

Studiet blev foretaget med en række midaldrende mænd som forsøgspersoner. Det viste ud over en kraftig nedsættelse af risikoen for at dø af hjertesygdomme, at risikoen for at dø tidligt i det hele taget blev 40 procent lavere for dem, som gik i sauna hver dag.

Læs også: Norsk læge: Mørk chokolade bør regnes for en grøntsag

Det var ikke kun antallet af svedeture, der gav helbredsmæssige fordele. Også længden af opholdet i saunaen har betydning. Jo længere tid i saunaen, jo flere helbredsfordele. Mere end 20 minutter ad gangen giver ifølge studiet de fleste fordele.

Studiet blev måske ikke overraskende foretaget i Finland, der har en stor tradition for saunakogeriet. Her deltog 2315 mænd i alderen 42 til 60 år.

Forskerne kan dog ikke forklare, hvorfor saunature har den store helbredsmæssige virkning. De opfordrer derfor andre forskere til at se nærmere på, hvordan forholdet er mellem varmen og sunde hjerter.

 

 

Dagens Gossip