Få ekspertens bedste råd: Sådan taber du 11 kilo på et år

Du behøver hverken at træne benhårdt til et maraton eller en ironman for at få bugt med de overflødige kilo på sidebenene. Alt hvad du skal gøre er at cykle hver dag.

En daglig cykeltur på en ganske almindelig cykel er nemlig den ideelle måde at tabe sig på, ifølge fysiologen Morten Zacho, der har lavet en beregning, der viser, at man kan opnå et vægttab på 11 kilo på et år ved at cykle dagligt, hvilket er er dobbelt så meget som man forbrænder ved fx fitness eller 5 kilometers løb tre gange om ugen.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Det skriver Politiken.

- At begynde på cykling i hverdagen er en af de mest slagkraftige ting, du kan gøre for din sundhed. Netop fordi det i volumen bliver så meget, som det bliver, fordi det er hver eneste dag, siger Morten Zacho, der arbejder på Center for Aktiv Sundhed under Rigshospitalet.

Læs også: Få eksperternes svar: Hvor ofte skal jeg vaske min bh?

Men for at beregningen skal holde stik, kræver det, at cyklisten ikke spiser mere end ellers.

Fysiologen støder ofte på folk, der får skader ved at træne til maratonløb og ironman, fordi de motionerer mere, end hvad godt er. Derfor lyder hans råd, at folk hellere skal sørge for at have en god citybike og praktisk tøj (såsom regntøj) og så komme ud i den friske luft og få røde kinder.

Læs også: Sådan får du bumser til at forsvinde på en nat

- Har du ikke ret langt til arbejde, og cykler du langsomt, så nytter det ikke meget. Du skal trampe til og helst ud på lidt længere strækninger. Tramp til, når du er cirka halvvejs, så får du lige 10 minutters konditionsboost, men uden at du behøver at gå i brusebad, når du kommer på arbejde, siger Morten Zacho.

Flere undersøgelser peger også på, at levetiden for folk, der cykler er 4-5 år højere end dem, der tager bilen eller bussen til arbejde, indkøb og sociale arrangementer. Årsagen er, at cykelfolket ikke i så høj grad er ramt af hjertekarsygdomme, type 2 diabetes og for højt blodtryk.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip