Fare for brand: Mikrobølgeovne trækkes tilbage øjeblikkeligt

Husholdningsapparat-firmaet Whirlpool tilbagekalder 15.200 mikrobølgeovne på grund af brandfare og opfordrer forbrugere til at stoppe med at bruge deres ovn, hvis de har en af de berørte modeller.

Amerikanske Whirlpool meddeler, at det drejer sig om 10 modeller, den er gal med, skriver CPSC (Consumer Product Safety Commission). Flere danske butikker sælger mikroovne fra ovenstående producent.

Læs også: Forskere advarer: E-cigaretter er lige så skadelige for dit hjerte som almindelige cigaretter

Forbrugere med mikrobølgeovne fra Whirlpool bør tjekke serienummeret og model for at være på den sikre side - se oplysningerne her.

I den seneste tid har Whirlpool fået fem henvendelser om ulykker. I et tilfælde gik der ild i hjemmet, mens det i to sager gik ud over omkringstående inventar, en fjerde oplevede røg og endelig spredte der sig en brandt lugt i det sidste tilfælde.

Årsagen til ovnene bryder i brand eller lugter brændt skyldes, at de slår gnister, hvilket både kan ske, når der kommer metal i ovnen, eller når ovnen pludselig går i stykker. Disse gnister er farlige, fordi en eneste kan sætte apparatet i lys lue.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip