Farven på dit tis kan afsløre, hvordan din krop har det: Se her, hvad du skal holde øje med

Hvordan ser din urin ud?

Klar, mørkegul, rød eller blålig. Du tisser flere gange om dagen, men tænker du nogensinde over, hvordan din urin ser ud? Hvis ikke, burde du måske begynde at lægge mærke til det.

Ifølge Dailymail mener den britiske læge Chris Steele nemlig, at urinens nuance indikerer, hvordan din krop har det.

Ifølge Chris Steele bør du se på, hvordan urinen ser ud, mens du tisser, ikke når den er nået ned i kummen. Urinen bliver nemlig fortyndet, når den rammer vandet. Han gør desuden  opmærksom på, at det er vigtigt at huske, at mad, drikkevarer og medicin også kan påvirke urinens nuance.

Læs mere: 7 madvarer, der får dig til at stinke

Afføringsmidler kan for eksempel gøre urinen mørkere, mens asparges og farvestoffer kan gøre den blålig eller grønlig.

Urin, som er skummende, kan være et tegn på, at du spiser for meget protein og skal skære ned på dit indtag af disse.

Klar urin kan være et tegn på, at du er velhydreret. Men det kan også skyldes, at du tager vanddrivende medicin eller drikker kaffe eller alkohol, som får dig til at tisse oftere, end du normalt ville gøre. 

Læs mere: Derfor tisser du hele tiden

Er din urin mørkegul er det sandsynligvis et tegn på, at du bør drikke mere væske. Det kan nemlig betyde, at du er dehydreret. 

- Måske oplever du, at din urin er mørkere om morgenen, end den er om aftenen. Det er fordi du har ligget ned og ikke foretaget dig noget om natten. Men mørkegul urin kan også være et tegn på, at du har problemer med din lever. Symptomer på dette kan være gulsot og en urin, som bliver gulere, siger Chris Steele.

Men den vigtigste nuance at være opmærksom på, er den pink eller let rødlige. Den kan være et tegn på, at du har spist bestemt mad aftenen før, for eksempel rødbede, brombær, solbær eller rabarber.

Men i værste fald kan det være et tegn på, at du har en infektion fra nyren, som kommer ned gennem blæren og urinrøret. I allerværste fald kan det være symptom på, at du har en tumor eller nyresten.

Den mest udbredte grund til, at din urin er rødlig er ifølge Chris Steele, at du har blærebetændelse eller en urinvejsinfektion.

Desuden er urin med en kraftigt rød nuance ofte et tegn på, at du er dehydreret.

 

Dagens Gossip