Forskere: Dette sker der med din krop, hvis du spiser ét æg om dagen

Det kan i den grad svare sig at spise et æg om dagen, lyder det gode råd fra en flok forskere.

Hvis du hører til dem, der er glad for æg, så er der godt nyt.

En flok kinesiske forskere er nemlig nået frem til, at personer, der spiser et æg om dagen, har mindre risiko for at udvikle et slagtilfælde/blodprop i hjertet. Det skriver Cnbc.com.

Undersøgelsen er foretaget blandt 461.213 voksne forsøgspersoner med en gennemsnitsalder på 51 år. Ingen af forsøgspersonerne havde en forhistorie med slagtilfælde eller hjerteproblemer ved undersøgelsens begyndelse, og i gennemsnit spiste forsøgspersonerne et halv æg om dagen.

Cirka ni procent af de medvirkende i undersøgelsen spiste slet ikke æg, mens 13 procent spiste et æg om dagen.

Mindst halvdelen af forsøgspersonerne blev fulgt i ni år eller flere, og i løbet af denne periode udviklede 83.977 personer hjerteproblemer eller fik et slagtilfælde/en blodprop i hjertet. Ud af disse døde 9.985 personer.

Læs også

Forskere: Rengøringsvanvid kan give børn dødelig sygdom

Gennem undersøgelsen har forskerne observeret, hvordan de personer, der blev ramt af hjerteproblemer, også ofte var dem, der undgik æg. Til gengæld havde de personer, der i gennemsnit spiste 0.76 æg om dagen, 11 procent større sandsynlighed for ikke at udvikle hjertekarsygdomme og 18 procent større sandsynlighed for ikke at dø af hjerteproblemer.

- Dette er vigtig viden - især for personer, der bor i dele af verden, hvor æg er en stor kilde til proteiner af høj kvalitet og andre vigtige næringsstoffer til kroppen, lyder det fra Luc Djousse, der er professor på Harvard Medical School i Boston.

Han har ikke været en del af den omfattende undersøgelse, men understreger hvor vigtigt forskningsresultatet er.

Læs også

Mand ringede panisk til politiet: ‘Jeg bliver forfulgt af et stort svin’

- Konklusionen på dette er, at når man indtager det (æg, red) i moderate mængder, så synes der at være en forhøjet sandsynlighed for ikke at udvikle hjertesygdom eller slagtilfælde, lyder det fra Luc Djousse.

Forskerne bag undersøgelsen slår dog fast, at man heller ikke bør indtage for mange æg. Det skyldes, at man i undersøgelsen ikke har set nærmere på, om der er en risiko forbundet med at spise mere end det ene dagligt anbefalede æg.

Flere advarer mod smart modedille: 'Gå ikke ud i solen iført dette tøj'

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip