Forskning: Du forbrænder lige så mange kalorier i et varmt karbad som på en 30 minutter lang gåtur

Skrevet af Kristine Bugbee

12/03/2018
Folk med badekar er heldige kartofler!
Folk med badekar er heldige kartofler!
Det gør underværker for kroppen at ligge i et varmt karbad.

Mest læste i dag

Hvis du har et badekar, så tænd fluks for det varme vand og fyld det med velduftende sæbebobler. 

Ifølge forskere fra Loughborough University i Storbritannien sætter et 40 grader varmt karbad godt gang i forbrændingen, mens det reducerer betændelsestilstande i kroppen.

Det skriver Daily Mail. 

Hvorfor hoppe op på løbebåndet, når du kan synke ned i badekarret? Foto: Shutterstock

I alt blev 14 mænd testet ved, at de først blev sendt ud på cykeltur af en times varighed, hvorefter de dykkede ned i 40 grader varmt karbad i en time.

Resultatet var, at mændene forbrændte flest kalorier på cykelturen, men at de faktisk også forbrændte 130 kalorier i det dampende karbad, selvom de bare lå på ryggen og slappede af med det bløde sæbeskum omkring sig.

Det svarer i øvrigt til det antal kalorier, man kan forvente at ryste af sig på en 30 minutter lang gåtur.

Forskerne bag studiet fra Loughborough University kiggede desuden på testpersonernes blodsukker, der var omkring 10 procent lavere i karbadet end under cykelturen. 

Forskerholdet konkluderer i øvrigt, at den passive varme fra badet reducerer betændelsestilstande i kroppen. Passiv varme bliver allerede brugt som behandlingsform i Finland, hvor saunaophold menes at have en positiv effekt på hjerte-kar-sygdomme.

Nu ved du, hvad du skal i aften!

Rettelse 15/3-2018: Dagens.dk skrev i en tidligere version af denne artikel, at forskerne hævder, at et varmt karbad er lige så godt for sundheden som en 30 minutter lang gåtur. Det er ikke korrekt. Det er blot antallet af kalorier, som forbrændes, der kan sammenlignes.

LÆS OGSÅ: Opskrifter med æg