Forskning: Er din kæreste gode venner med sin eks? Så skal du passe godt på!

Foto: Shutterstock

Hvis din udkårne er gode venner med ekskæresten, så skal du lægge mærke til dette farlige personlighedstræk.

Ekskærester skal helst ikke følge med, når man finder sammen med en ny kæreste.

Det er ikke kun et godt råd, for nu har forskere også undersøgt sammenhængen mellem personlighedstræk og mænd eller kvinder, der stadigvæk taler lidt for godt med deres ekskæreste, skriver Independent.

En ny undersøgelse fra Oakland University i USA undersøgte personlighedernes hos 861 testpersoner og sammenlignede med med deres tidligere forhold. Og her viste der sig en overraskende sammenhæng.

For de testpersoner, der udviste ‘mørke’ personlighedstræk, såsom psykopatiske, sociopatiske og narcissistiske tegn, var i højere grad venner eller i kontakt med deres ekskærester.

Læs også

6 tegn på at dit parforhold er giftigt

Forskerne mener, at personer med afvigende personlighedstræk, såsom psykopater, fastholder kontakten til deres ekskærester, så de altid har mulighed for at tilgå ressourcer såsom penge, informationer eller sex.

Derfor laver mange psykopater ‘strategiske’ venskaber og udnytter deres falske og overfladiske charme.

Hvis ekskæresten pludselig vil være venner og samtidig er meget chamerende, så skal du passe på. Foto: Shutterstock

- Det er et interessant resultat, der peger på, hvilke intentioner nogle mennesker har for at forblive venner. Det er måske interesseret for egoistiske grunde, såsom sex, informationer eller andre praktiske årsager, siger læge og psykolog Paulette Sherman, til avisen på baggrund af undersøgelsen.

Hun mener dog ikke, at man skal antage at alle mænd eller kvinder, der er venner med deres eks, nødvendigvis er psykopater.

Læs også

7 bizarre ting, der sker med kroppen, hvis du tager 5 kilo på

- Jeg ser klienter, der gerne vil forblive venner af udelukkende gode årsager. Disse mennesker vil blot det bedste for deres ekskærester, og mange gange er de slet ikke tiltrukket af hinanden længere. Derfor er det vigtigt ikke at gå ud fra, at ens ekskærester der vil være venner nødvendigvis er psykopater.

Ekspert rystet efter at have læst Peter Madsens mentalerklæring: ‘Det er det skrappeste, jeg nogensinde har set’

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip