7 bizarre ting, der sker med kroppen, hvis du tager 5 kilo på

Lidt for meget fedt på kroppen kan give bizarre reaktioner fra kroppens side. Foto: Shutterstock

Det påvirker kroppen på alverdens måder, hvis man hurtigt tager for mange kilo.

Din vægt er mere end blot de overflødige kilo, som du har slæbt rundt på siden julemiddagen, og aldrig rigtig kom af med her i de kolde vintermåneder.

Er man bare en smule for overvægtig, så stiger risikoen for alvorlige og kroniske livsstilssygdomme, men der findes også andre og langt mere overraksende ting med din krop, hvis du bare tager fem ekstra kilo på, skriver Reader’s Digest.

1. Maden smager ikke længere på samme måde
Tager man bare lidt ekstra på, så påvirkes smagsløgene betydeligt. Ifølge forskning så vil kroppens hævede hudvæv blive påvirket af en pludselig vægtstigning.

Der skal spise meget mere sushi får at få smagen med. Foto: Shutterstock

Faktisk viser undersøgelsen, at smagsløgenes evne til at kommunikere med hjerne faldt med 25 procent. Den reaktion kan faktisk få folk til at overspise, da de spiser mere af den samme mad for at kunne smage ingredienserne og i hjernen føle at de havde fået bøf, sovs eller sushi.

2. Voldsomme hovedpiner
Hvis du pludselig oplever, at få hovedpine langt oftere eller decideret migræneanfald, så kan det også skyldes at din vægt er steget. Hvis man går fra at være normalvægtig til overvægtig med et BMI over 30, så stiger risikoen for migræne med 49 procent, viser forskning foretaget af American Migraine Foundation.

3. Mænd oplever kedelige fedtdepoter på kroppen
Mandebryster er bestemt ikke noget at grine af og der kan være mange årsager til at drenge og mænd udvikler mandebryster. Men fedme er stadigvæk hovedårsagen til gynækomasti, som er lægens lidt flottere betegnelse af den meget lidt flatterende brystudvikling. Lidelsen optræder, når det kvindelige kønshormon østrogen frigives fra fedtceller i kroppen, og jo mere overflødig vægt på kroppen, jo højere risiko for mandebryster.

Mandebryster dannes på grund af det kvindelige kønshormon, der frigives i kroppen. Foto: Shutterstock

4. Voldsomme mavesmerter og gul hud
Har man for meget fedt på kroppen, så risikerer man en dag at vågne op til skarpe og meget ubehagelige mavesmerter. De ekstra kilo kan nemlig være skyld i galdesten, hvor en sten i galdeblæren kan forhindre fedtpartikler i at nedbrydes i tarmene.

Galdesten er smertefulde og skyldes ofte fedme. Foto: Shutterstock

Sygdommen giver kraftige smerter og fører til at ens hud bliver gul, mens ens afføring bliver lys og urinen bliver mørk. Især kvinder skal vogte sig for galdesten, da sygdommen er tre gange hyppigere hos kvinder end hos mænd.

5. Ledsmerter og ondt i benene af almindelige bevægelser
Ømme muskler, træthed og en svagere fysisk formåen kan tyde på en mangel af D-vitamin. Vitaminmanglen ses typisk hos overvægtige, også selvom de måske får den daglige mængde D-vitamin.

Ømme muskler skyldes vitaminmangel. Foto: Shutterstock

Forskere har nemlig fundet ud af, at den fede hudvæv udvander vitaminet, hvilket betyder at der skal mere D-vitamin fra eksempelvis sollys eller kosttilskud for at undgå de ømme og trætte muskler.  

6. Sure opstød og ubehagelige bøvser efter måltider
Man kender fornemmelse. En varm og ubehagelig bøvs, hvor mavesyren nærmest kommer med op. Halsbrand er frygtelig ubehagligt, og hvis du oftere oplever, at mavesyren kravler helt op i svælget, så er det på tide, at hoppe op på vægten.

Sure opstød og halsbrand ses oftere hos overvægtige. Foto: Shutterstock

Når man tager på i vægt, så stiger risikoen nemlig for jævnlige halsbrande, viser en undersøgelse fra det amerikanske universitet Harvard. Forskerne mener, at den ekstra fedt på maven for trykket til at stige i mavesækken, hvilket åbningen fra mavesækken til spiserøret til at åbne sig ufrivilligt, og forårsage de ubehagelige opstød.

7. Op på toilettet flere gange om natten
Skal du op på toilettet i løbet af natten, så tyder det også på, at der sidder lidt for meget sul på kroppen. Det er typisk noget, som ses hos ældre, men er man lidt for tyk om livet, så stiger risikoen for de nyresygdomme, der gør natbesøg på toilettet til en daglig plage. Overvægtige har syv gange større risiko for at udvikle disse nyresygdomme, og er man bare lidt for tyk, så stiger risikoen for nyresvigt i alderdommen med 90 procent, viser forskning fra University of California.

For meget fedt på kroppen giver sene toiletbesøg, når man bliver ældre. Foto: Shutterstock

Det er dog ikke kun vægten, som du skal være bekymret for. Humøret er også en vigtig indikator, og er du gnaven hele tiden, så kan du fejle en af disse skjulte sygdomme.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip