Forskning: Mænd bør få udløsning 21 gange om måneden for at beskytte sig mod sygdom

Arkivfoto: Shutterstock.

Ny forskning afslører, hvor mange udløsninger mænd skal have, for at beskytte sig mod prostatakræft.

Prostatakræft er den hyppigste form for kræft hos mænd i Danmark efter overfladisk hudkræft, og tallet er stigende. 

Dette skyldes blandt andet, at man i de seneste år er blevet bedre til at stille diagnosen på grund af nye undersøgelsesteknikker, dels at man i dag er blevet mere aktiv med hensyn til at stille diagnosen tidligt, idet behandlingsmåden har ændret sig.

Kræftformen rammer stort set alle mænd, og hvert år får omkring 4.000 mænd konstateret prostatakræft, hvor 1.100 dør af sygdommen, skriver netdoktor.dk

Læs også

9 steder alle skal have sex mindst én gang i deres liv

Men nu viser et nyt tidsskrift, at du som mand selv kan beskytte sig mod prostatakræft, og de kan de gøre ved at have udløsning mindst 21 gange om måneden, skriver Indy100

I det nyelige offentliggjorte tidsskrift, fremgår det nemlig, at et aktivt seksualliv kan reducere risikoen for prostatakræft. 

I undersøgelsen observerede forskerne 32.000 mænds seksuelle vaner, og her kunne de konkludere de, at de mest seksuelle aktive mænd, havde en mindre sandsynlighed for at få prostatakræft. 

En af forskerne til studiet udtaler: 

- Vi fandt ud af, at mænd med flere regelmæssige udløsninger sammenlignet med mænd, som havde færre, var mindre tilbøjelige til at blive diagnosticeret efterfølgende med prostatakræft. Denne store undersøgelse giver det hidtil stærkeste bevis for, at udløsninger spiller en rolle i forebyggelsen mod prostatakræft. 

Og forskerne nåede frem til, at det optimale antal udløsninger månedligt, hvis du vil tage dine forholdsregler mod prostatakræft, er 21 eller flere. 

Ifølge undersøgelsen minimere mænd, som har mindst 21 udløsninger om måneden, risikoen for prostatakræft med 33 procent. Hvorfor det forholder sig sådan, kan forskerne dog endnu ikke sige. Men et bud kan være, at de mange udløsninger hjælper kroppen til at skille sig af med toksiner, som er betegnelsen for giftstoffer af biologisk oprindelse

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Samtidigt slår forskerne dog fast, at flere udløsninger ikke alene kan beskytte dig mod prostatakræft, da også fedme og tobak spiller en rolle, ligesom der kan være arvelige faktorer. 

Ifølge den amerikanske læge James Balch, spiller livsstilen og specielt kosten i det hele taget en stor rolle, hvis man vil beskytte sig mod kræftformen. 

Bliver du rød i hovedet, når du drikker alkohol? Så har du øget risiko for denne lidelse

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip