Fysioterapeut afslører: Sådan skal du sove for at lindre dine rygsmerter

Skrevet af Nicolai Busekist

28/12/2023
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Vågner du med smerter i ryggen om morgenen, bør du forsøge at sove på en anden måde.

Mest læste i dag

Der er mange danskere, der har problemer med rygsmerter. Derfor oplever mange, at de vågner hver morgen med ondt i ryggen. Heldigvis findes der måder, hvorpå man kan afhjælpe dette.

Blandt andet kan du forsøge at sove i en anden position, som kan lindre dine smerter. Ønsker du at prøve kræfter med dette, kan du benytte dig af en særlig position, som fysioterapeuten Mark Huntsinger har delt.

Det kræver dog, at du har tilstrækkeligt med puder til det. Formålet er nemlig, at du skal sikre, at du ikke vender dig om på siden i løbet af natten. Det fortæller Mark i en video på TikTok, hvor han også afslører, hvorfor det er bedst at sove på ryggen.

I denne video demonstrerer han også teknikken, så seerne kan se, hvordan de skal ligge. Ønsker du at gøre ham kunsten efter, er det derfor intet problem.

"Læg dig på ryggen. Sørg for, at du placerer puden (under dit hoved, red.) rundt om begge skuldre for at forhindre, at dit hoved ruller til siden under søvn," siger han ifølge Daily Star.

"Din pande skal være lidt højere end din hage. Brug en stor blød pude under dit knæ for at forsøge at fjerne trykket fra din lænd."

Derefter placerer han en pude under hver arm, hvilket han følger op med en forklaring på, hvorfor han gør dette.

"Brug en eller to puder under dine albuer for at forhindre dine skuldre i at trække i nakken. Alle disse puder bør gøre dig meget komfortabel. Det kan være de samme puder, som du bruger til at sove på siden, hvis du gør begge dele," lyder det.

Mark har fået mere end 15 millioner visninger på sin video. I kommentarsporet har mange givet udtryk for, at de er meget taknemmelige for videoen.

"Det her er meget nyttigt," lød det fra en bruger.

"Jeg prøver det her i aften," skrev en anden.

"Jeg har seks puder og sover kun på ryggen. Jeg kan aldrig sove på siden og bruger også en pude til læggen," skrev en tredje.

Dog er der også flere brugere, der har argumenteret imod at sove på ryggen. De har blandt andet hævdet, at det kan give dig mareridt eller endda søvnlammelse.

"Fantastisk måde at være komfortabel på, mens du fremkalder natterædsel eller at damen i sort besøger dig," skrev en bruger.

"Hvorfor har jeg mareridt, hver gang jeg sover sådan med ansigtet opad?" skrev en anden.