Grædefærdig far kan næsten ikke klare synet af nyfødt datter - nu spreder billedet sig med lynets hast

Emil Ryttergaard

377 uger siden

|

01/05/2017
Sundhed
Deres lille pige blev født uden hjerne. Foto: Privat
Deres lille pige blev født uden hjerne. Foto: Privat
Et nybagt forældrepar måtte fortvivlede se deres værste mareridt i øjnene, da deres datter blev født uden hjerne. Nu spredes forældrenes rørende historie på de sociale medier.

Dagens topnyheder

For Royce og Keri Young var fødslen af deres datter den hårdeste oplevelse i deres liv. 

I uge 19 havde de spændte forældre fået at vide af lægerne, at deres datter led af anencephalitis, der er en tilstand, hvor at den normale udvikling af hjernen går i stå i løbet af graviditeten. Det er en sjælden sygdom i udviklingen af rygraden, og i Danmark opstår lidelsen i mindre end en gang ud af 1.000 graviditeter.  

For Royce og Keri Young var denne nyhed chokerende, da de samtidig fik barnets køn at vide. De skulle have en lille pige. Det skriver Medium

- Sætningen, som lægerne brugte til at forklare lidelsen med, var, ‘at hun ikke var i stand til at leve’, hvilket ser lige så slemt ud på skrift, som det lyder, skriver Royce Young. 

Forældrene måtte vælge mellem at få en abort eller føde barnet og donere hendes organer væk. 

- For os skulle vi vælge mellem at miste et barn eller en graviditet, og ja, der er en stor forskel, skriver faderen. 

Forældrene besluttede sig og gav pigen navnet Eva, og når den lille pige var født, kunne hendes organer gå til andre lidende forældre.

Som ugerne gik kunne forældrene ikke mærke, at det var en unormal graviditet, for alt føltes perfekt, og de begyndte at glæde sig til at være forældre. 

Selvom den lille pige ikke udviklede en hjerne, sparkede hun stadig lystigt, da hendes basale motorik var dannet. De kommende forældre gjorde sig mange tanker om deres lille pige, der skulle redde andre babyer med sine organer.

Faderen gjorde sig utallige forberedelser, såsom at skrive breve til deres datter, og selvom det var svært for deres omgivelser at acceptere forældrenes beslutning, så var det vigtigt for Keri og Royce Young at se deres datter i live, inden hun skulle transplantere sine organer. 

Som tiden for fødslen nærmede sig, blev der pludselig stille fra maven, og forældrene skyndte sig afsted til hospitalet med paniske og bange anelser, da der kun var to uger til det planlagte kejsersnit. 

Lægerne kunne ikke finde Evas hjerterytme, og på trods af flere forsøg var ingen spor efter pigens hjerteslag, hvilket gjorde, at forældrenes håb om at transplantere pigens organer gik i vasken.  

Foto: Privat

Foto: Privat

Samtidig var det en kæmpe skuffelse for de to forældre, der havde håbet at møde deres datter - selvom det kun ville vare et kort øjeblik. 

Lægerne satte straks fødslen i gang, og i løbet af kort tid kunne Keri Young føde parrets datter, og da hun så dagens lys, ringede telefonen. 

Det var det hospital, der skulle tage imod pigens organer, og forældrene fik at vide, at der var en modtager til pigens øjne. 

Foto: Privat

Foto: Privat

Da forældrene troede, at alt håb var ude for at donere Evas organer væk, blev de lykkelige over, at hendes øjne trods alt kunne bruges.

- Det var ikke, hvad vi havde planlagt eller håbet, men det var det, vi havde brug for. Jeg begravede ansigtet i armene og græd hårdere, end jeg længe havde gjort. Keri puttede hænderne op til ansigtet og gjorde det samme. Denne gang var det glædestårer, skriver Royce Young. 

Forældrene sad derefter med deres dødfødte datter i armene og betragtede hende, og parrets søn Harrison kom endda ind for at se sin lillesøster. 

- Jeg havde forestillet mig en lever eller nyretransplantation, så Eva kunne redde et liv. Men selvom hun ikke kommer til at redde et liv, så kommer hun til at forandre et, skriver Royce Young, hvis historie på få dage er blevet delt tusindvis af gange. 

Kristoffers kræftsyge søn havde kun ét ønske: Nu takker faderen DSB for den bedste oplevelse nogensinde