Har du svært ved at skide? Så massér dette punkt på kroppen

Nils Würtzenfeld

399 uger siden

|

23/11/2016
Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rigtig mange mennesker har problemer med at komme af med deres afføring. Der findes dog et smart og simpelt trick, der kan hjælpe dig på vej.

Dagens topnyheder

Det er ligeså tabubelagt, som det er en pine at lide af hård mave, men sidder du (på tønden) og læser dette, så søg trøst i, at du langt fra er den eneste. 

Rigtige mange danskere – helt op mod 20 procent - lider nemlig ofte af forstoppelse, irriteret tyktarm samt hård mave, der alt sammen gør det til en både kompliceret og til tider smertefuld affære at gå på toilettet.

Muligvis har du også prøvet adskillige metoder for at lindre dine toilet-problemer, men har du prøvet massage?

Og her snakker vi ikke en massage, som du bestiller hos en professionel, men en noget mere personlig én af slagsen.

Du skal nemlig massere dit mellemkød – altså regionenen mellem anus og kønsorganerne. Området har mange nerveender og er særdeles følsomt hos de fleste, men netop derfor kan det også hjælpe dig af med dine toiletproblemer, hvis du giver det en kærlig hånd.

Et studie har vist, at forstopelse rammer kvinder oftere end mænd, og selvom det i forvejen anbefales at spise mere fiberrig kost og dyrke mere motion, for at hjælpe på mave- og tarmproblemer, så valgte forskerne bag studiet at undersøge, om der var andre måder, hvorpå man kunne hjælpe både kvinder og mænd, der led af afføringsproblemer.

Gravide kvinder er længe blevet rådet til at massere deres mellemkød regelmæssigt for at afslappe området og forebygge, at man sprækker under fødslen, og derfor udviklede forskerne den teori, at massage af området muligvis også kunne hjælpe mod forstoppelse.

Og teorien skulle vise sig at holde stik. Det fandt man ud af ved inddele 100 forsøgspersoner med forstoppelsesproblemer i to grupper.

Mens den ene gruppe blev tildelt informationer om standart-behandlinger, blev den anden gruppe undervist i, hvordan man masserede sit mellemkød for at hjælpe på afføringen.

Efter et par få uger fandt forkserne ud af, at forsøgspersonerne, der havde lært at massere sig selv, havde fået det væsentlig bedre end den anden gruppe, der havde kastet sig over standart-behandlinger.

De forsøgspersoner, der udførte massagen, fortalte, at den medvirkede til at blødgøre deres afføring, og hele 82 procent af dem slog fast, at de havde tænkt sig at blive ved med mellemkøds-massage efter forsøget var slut.

Selvom flere forsøg mangler at blive ført ud i livet for at kunne fastslå, om massage af det følsomme område rent faktisk er garanti for færre forstoppelsesproblemer, så kan du jo selv prøve dig frem.

Selvom det måske synes en smule grænseoverskridende, så er det intet imod den lettelse, det er, at slippe for genstridige afføringsproblemer.