Har du tisset forkert hele dit liv? Top urolog siger JA!

02/06/2023 08:12

Henrik R

Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ifølge flere undersøgelser er der noget der peger på, at mange mænd tisser 'forkert'.

Mest læste i dag

Vi går alle på toilettet uden at tænke for meget over det, men det viser sig, at en tissestil kan udgøre en sundhedsrisiko. Mens kvinder har tendens til at sidde ned, når de bruger toilettet, er mænd berømte for at stå op, når de tisser. Mange mænd vil blive overrasket over at erfare, at dette tilsyneladende ikke gavner deres sundhed.

Faktisk har en førende urolog advaret om, at mange mænd har været på toilettet forkert, hvilket kunne være skadeligt for deres blærer og skabe hygiejneproblemer for dem. Dr. Gerald Collins fra Alexandra Hospital i Cheshire har hævdet, at mænd bør tisse siddende, da det er mere hygiejnisk og bedre for blære-sundheden - men dette er ikke, hvad mange mænd er vant til. Det skriver det britiske medie The Mirror.

Eksperter fremsatte påstanden efter en YouGov-rapport om mandlig vandladning, som undersøgte over 7.000 mænd fra 13 lande, og fandt, at fyrene foretrækker at stå, når de tisser. Forskningen fandt, at 25% af australierne sidder ned for at tisse hver gang, men 27% af mændene "sidder aldrig" ned, når de bruger toilettet for at tisse.

Ifølge Dr. Collins har Tyskland de mest hygiejniske mænd, med en imponerende 40% af dem, der "altid" sidder ned, når de tisser. Singapore havde færrest mænd, der sad ned, med en imponerende 95% af folk, der valgte at stå op, når de tisser.

Dr. Collins har argumenteret for, at flere mænd skulle vedtage den siddende teknik, snarere end at stå. I et interview med Telegraph hævdede han, at det var den mest "effektive" måde at tisse på, idet siddende sikrer, at bækkenmusklerne og rygsøjlen er helt afslappet, hvilket gør det lettere at gå.

Han delte også, at det er gavnligt for ældre mænd at sidde ned for at urinere, men YouGov-undersøgelsen fandt, at ældre mænd generelt er mere imod at sidde ned end yngre mænd, måske fordi det opfattes som mere maskulint at stå

Så mænd, måske vi skal til at revurdere vores toiletvaner.