Hudlæger advarer: Du kan dø af at trykke bumser på dette sted

Det er tilsyneladende ikke helt ufarligt, når du forsøger at slippe af med dine bumser.

Der har længe været tale om, at folk med bumser skal lade være med at presse og trykke for at komme urenhederne til livs, fordi man risikerer at få grimme ar eller at gøre helingen langsommere. 

Men der er tilsyneladende en endnu vigtigere grund til at holde snitterne fra de irriterende bumser. Flere hudlæger advarer nemlig imod, at folk trykker bumser i et bestemt område i ansigtet, da det kan have dødelig udgang, oplyser BBC Radio.  

Læs også

Hvorfor får jeg bumser? Her er 12 fødevarer der kan give akne

Det farlige område kan illustreres som en trekant, hvis spidse punkt går fra mellem øjenbrynene og ned over næsen og slutter ved overlæben. Selvom det er meget sjældent, at pilfingertyper dør af at trykke bumser i ‘trekantområdet’, så er risikoen der.

Den britiske hudlæge, Vishal Madan, fra Salford nær Manchester er en af dem, der advarer.

- Der er en teoretisk chance, men det er yderst sjældent det sker, sagde .Vishal Madan i onsdags i radioprogrammet 5 live Breakfast på BBC.

Læs også

Han forklarer, at balladen opstår, hvis der går infektion i en bums i det specifikke område, fordi blodkarrerne her er en direkte linje til din hjerne. Det betyder, at infektioner, der udvikler sig i bumserne kan bevæge sig op til hjernen, hvilket kan føre til synstab, permanent lammelse eller døden.

Og til alle dem, der ikke kan lade være med at pille og trykke, når bumserne dukker op, så er det menneskets natur at ville presse bumser, ifølge Vishal Madan, der påpeger, at den største risiko ved at trykke bumser er arrene. 

 

 

Dagens Gossip