Hvem er mest intelligente? Katte- eller hundemennesker?

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Vi hører det jævnligt, folk der slår ud med armene og med højtidelig røst udbryder, ’Jeg er et hundemenneske’ eller omvendt ’jeg er et kattemenneske’. Hermed erklærer de selvfølgelig hvilket af de to pelsede kæledyr, de foretrækker at dele hjem med, og hvilket dyr de ’identificerer’ sig mest med.

Få en kat og red dit hjerte.

Nu har forskere fra Carroll University i Wisconsin, USA netop offentliggjort en undersøgelse, hvor de påviser at mennesker, der fortrækker katte som husdyr har flere af de samme personlighedstræk, og det samme gør sig gældende for folk, der til enhver tid anser hunden som menneskets bedste ven.

600 forsøgspersoner indgik i undersøgelsen, hvor de gennemgik en personlighedstest, samtidig med at de blev spurgt om, hvorvidt de anså sig for at være et ’kattemenneske’ eller et ’hundemenneske’. Resultaterne viste nogle meget klare personlighedstræk mellem de to grupper.

Mere intelligente og mindre praktiske
Fans af de spindende, egenrådige væsner scorede højere i intelligenstest og så viste de sig at være langt mere følsomme. Derudover var de også mere indadvendte, mindre praktiske og havde mindre selvkontrol end dem, der foretrak hunde. ’Hundemenneskene ’var til gengæld mere udadvendte, mindre følsomme og måske også lidt overraskende mere lovlydige.

- Selvfølgelig er der også ’kattemennesker’, der er meget udadvendte og omvendte, men der er meget, der giver mening, siger professor Denise Gustello, der har stået bag undersøgelsen.

Se hvilken berømthed, hvis hunderace der er i fare for at uddø.

- Der er mange katte, der er indendørskatte eller går og kommer selv, katte er generelt meget sky og på vagt over for andre, de appellerer til mennesker, der sætter pris på alene tid. Derfor er det da heller ikke overraskende, at ’hundemennesker’ foretrækker at være udenfor og generelt er mere socialt anlagt, siger Denise Gustello.

Hvad der til gengæld siges om mennesker, der har begge dyr i hjemmet melder undersøgelsen dog ikke noget om. Måske har de lidt at det bedste fra begge grupper …