Hvis du ser dette mørke mærke på din negl, skal du straks gå til lægen

Emil Ryttergaard

390 uger siden

|

30/01/2017
Sundhed
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Opdager du et mørkt mærke på eller under din negl, skal du gå til lægen. Det kan være et tegn på alvorlig sygdom.

Dagens topnyheder

Tegn på hudkræft skal man ikke tage let på, selvom det kan være svært at finde ud af, hvornår der er tale om et almindeligt modermærke kontra ondsindet kræft.

Kræft i huden bliver ofte associeret med solcentre og manglende solcreme, men den farlige sygdom kan opstå overalt på kroppen og have et hav af forskelige symptomer, skriver Newsner. Det gælder altså ikke kun om at holde øje med eksisterende skønhedspletter - sygdommen kan også tage mere sjældne forme.

Melanie Williams er én af dem, der pludselig blev ramt af hudkræft - men på en helt anden facon, end hun havde forestillet sig, det ville se ud.

Den amerikanske mor til tre opdagede sygdommen, da hun i 2015 så, at hun havde fået en blå negl på den ene tommelfinger. 

Melanie Williams troede først, at der var tale om neglesvamp, men lægen havde en helt anden og langt mere alvorlig diagnose

I stedet for at gå i panik tog den dengang 36-årige mor en vigtig beslutning og delte et billede af den sorte finger på Facebook, hvor hun opfordrede alle til at tjekke deres egen krop for symptomer. 

- Dette er hudkræft. Det kom frem fra ingenting i løbet af blot få uger. Jeg har været heldig, da tumoren ikke har spredt sig til resten af kroppen, men kan fjernes i næste uge sammen med halvdelen af min tommelfinger, skriver Melanie Williams i sit opslag. 

Hun fortsætter og skriver, at hun ikke vil ynkes og have sympati over sin tabte tommelfinger - i stedet vil hun opfordre andre til at gå til lægen, inden det er for sent. 

- Lad vær med at lade det være op til held. Jeg mister kun en tommelfinger, men havde jeg ikke gået til lægen, kunne jeg have mistet så meget mere, skriver den i dag 38-årige amerikanske mor. 

Foto: Facebook

Se  hele Melanie Williams opslag herunder. 

Kræft kan opstå pludseligt, og det kan være de mindste vaner, der øger risikoen for kræft. Din daglige morgenmad i form af en bolle med Nutella indeholder også særligt en ingrediens, der er mistænkt for kræft, viser en ny rapport.