Hvordan besvimer jeg med vilje? Her er 6 måde at blive bevidstløs på

webmaster

360 uger siden

|

24/08/2017
Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ret almindeligt at besvime eller miste bevidstheden, og det kan ske enten utilsigtet eller med vilje.

Dagens topnyheder

Besvimelse finder normalt sted, når der er nedsat blodtilførsel til hjernen eller en forstyrrelse i de neurale signaler. En person, der er faldet om på jorden, vil hurtigt genvinde bevidstheden, når blodtilførslen vender tilbage til det normale. Udover naturlige årsager, så kan besvimelse også fremkaldes, men det er ikke tilrådeligt. Men, hvis du ønsker at få dig selv til at besvime med vilje, så læs videre.

Fakta om besvimelse 

Når din hjerne ikke får nok ilt, så kan du miste bevidstheden et stykke tid og besvime. Det kan vare fra få sekunder til flere minutter.

Den nøjagtige årsag til at du besvimer er muligvis ikke indlysende, men det kan skyldes en af de følgende faktorer:

 •     Epileptisk anfald 
 •     Intense smerter
 •     Hyperventilation – et hurtigt, overfladisk åndedræt
 •     Lavt blodsukkerindhold på grund af insulin-overdosering eller lange perioder uden at spise
 •     Frygt eller følelsesmæssig angst
 •     Pludseligt fald i blodtrykket - hvilket kan skyldes visse lægemidler, der bruges til behandling af depression, angst, allergier og forhøjet blodtryk
 •     Skifte position eller rejse sig op for hurtigt
 •     Dehydrering 
 •     Overanstrengelse, især i varme klimaer
 •     At stå stille for længe
 •     Overforbrug af alkohol eller rekreative stoffer
 •     At presse for hårdt når du har forstoppelse
 •     At hoste for meget
 •     Der er nogle, der besvimer, når de drejer hovedet til siden. Dette kan skyldes, når de drejer deres hoved til den ene side. Dette kan skyldes nakkebenene, der klemmer blodkarrene.

Sådan besvimer du med vilje

Nogle gange besvimer folk med vilje. Dette kan dog ikke anbefales, da du kan skade dig selv alvorligt, enten imens du fremkalder en besvimelse, eller når du rammer jorden. Hvis du har besluttet, at du ønsker at prøve det, så gør det altid i selskab med en anden person og sørg for en polstret landing uden forhindringer. Husk, dette er et farligt forsøg.

1. Som nævnt ovenfor kan pludselige ændringer i dit blodtryk føre til svimmelhed. Hvis du bruger blodtryksmedicin, kan du fremkalde en besvimelse ved at undlade at tage den korrekte dosis eller ved at stoppe helt med at tage medicinen.

2. Ved at holde op med at spise, vil dit blodsukker niveau falde dramatisk, hvilket resulterer i en følelse af lethed og muligvis besvimelse. Diabetespatienter kan opleve besvimelse, hvis de ikke håndterer deres diæt godt nok eller tager for meget insulin.

3. Da din hjerne kræver ilt for at være ved fuld bevidsthed, så kan du fremkalde en besvimelse ved at holde vejret, indtil du besvimer.

4. Du kan også besvime ved at trække vejret hurtigt og overfladisk, hvilket vil sige at hyperventilere. Dette forstyrrer din vejrtrækning, og du vil have for lidt kuldioxid i  kroppen.

5. Her er en anden metode, der kan få dig til at besvime. Sæt dig ned og hyperventiler. Efter 30-60 sekunder skal du rejse dig op og holde vejret. Du vil se mørket, og derefter vil du besvime. Besvimelsen kan vare fra 2 til 15 sekunder. Det virker måske ikke først, men efter et stykke tid vil du finde ud af det.

6. Du kan også trække vejret med en pose for munden, når du hyperventilerer. Dette kan dog gøre dig forvirret og få dig til at opføre dig underligt. Du kan også få hukommelsestab og blive psykisk svækket.

Sådan lader du som om du besvimer

1. Vælg det rette øjeblik. Afhængig af den ønskede reaktion kan du lade som om, du besvimer, blandt et stort eller lille antal mennesker. Men hvis du vælger et overfyldt sted, så bør du være opmærksom på, at du måske bliver trådt på!

2. Spil din rolle. Hvis du går, så begynd at sætte farten ned. Hæng med hovedet, suk og klag dig lidt, men lad være med at overdrive.

3. Bliv stille og indadvendt. Hold langsomt op med at tale. Lad som om du forsøger at fokusere ved at klemme øjnene sammen og blinke flere gange.

4. Reducer din energi. For ekstra realisme må du virke let-hovedet og svag, inden du rammer gulvet. Mist langsomt dit fokus og lad din krop svækkes. Gør din vejrtrækning anstengt. 

5. Sig at du føler dig utilpas. Fortæl folk, at du føler sig underligt tilpas og har brug for noget vand eller frisk luft. Alternativt, spørg om du kan sidde ned. Bliv siddende lidt, og rejs dig så langsomt op fra din stol, snubl fremover og fald. Du kan sige noget i retning af; "Jeg tror ...", men afslut ikke din sætning.

6. Vær forsigtig, når du falder. Du skulle helst ikke have nogen skader. Hvis du står op, så bøj i knæene og lad dem ramme jorden før din overkrop. Sørg for at hastigheden er passende; du skal ikke virke alt for forsigtig, men samtidig ønsker du heller ikke at virke chokeret. Hvis du sidder ned, så lad dig selv falde naturligt ned fra stolen. Sørg for at lande på låret, ikke på din hofte, og slip derefter din overkrop.

7. Få dit fald til at se ægte ud. Luk øjnene og lad din krop blive “bevidstløs”, som om den ingen knogler og ben har. Slap af og fald sammen på stedet for at få det til at virke realistisk. 

8. Bliv ved med at spille din rolle, imen du ligger ned. Lad ikke din krop blive stiv. Hvis nogen forsøger at løfte din arm, så brug ingen muskler, lad din arm falde ned, når de slipper den. Sørg for ikke at være ”besvimet” for længe – et par sekunder er bedst, for at forhindre at nogen ringer efter en ambulance.

9. Kom til bevidsthed igen. Træk vejret dybt og åbn dine øjne. Det er normalt at have glemt episoden, så husk at sige, du følte dig varm og dårlig tilpas, men intet husker efter det. 

10. Kom til hægterne igen på en naturlig måde. Sæt dig gradvist op og efter et stykke tid, så kan du forsøge at komme på benene  - eller bed nogen om hjælp. Hvis du ønsker at forøge dramaet, så kan du rejse dig hurtigt og spørge, hvad der sker og derefter lade som om, du besvimer igen.