Kom din snack-trang

 til livs med disse tricks

Foto: Colourbox

Det kan være svært at modstå snacks, når hjernen skriger efter det sidste på dagen. Faktisk kan både ler og pebermynte snyde dig til mindre lyst.

Er du stresset, udkørt, eller har du noget at fejre, så synes du måske, det er i orden med en snack eller noget sødt…og så fortryder du det bagefter, fordi du egentlig skulle holde op med at små-spise hele tiden og det kan du bare ikke. Heldigvis er der hjælp at hente, hos dig selv og womandsday.com, der har samlet gode råd til at undgå den lumske sult.Lav en ler-krukke


Hvis du sidder og former, modellerer og nulre med ler, så fjerner du fokus fra trangen og din lyst vil blive mindre. Et studie fra University of Plymouth viser, at opgaven med at forme ler konkurrerer med din trang til søde sager, så dit fokus vil blive ændret. Du bliver simpelthen så optaget af det, der er i gang foran dig, at du pakker din trang væk.


Snus til pebermynte

Studier fra Flinders University i Australien viser, at dufter du til pebermynte eller jasmin, så dæmpes lysten til chokolade og andre snacks fyldt med kalorier. - Når folk har trang til en særlig slags mad, så har de et meget fast billede af hvor lækkert det smager og hvor godt ser ud, siger professor og PhD bag studiet Eva Kemps og forklarer hvad duften gør:- Duften reducerer lysten og skaber klarhed, så trangen til fødevarerne reduceres.


Tænk på din frokost


Hvis ikke du er bevidst om, hvornår du sidst spiste og hvad du spiste, så har din krop ikke lagret følelsen af at have spist, og vil muligvis tro, at du er mere sulten, end du egentlig er.


Forskere fra University of Bristol har fundet frem til, at folk føler sig mere mætte, når de husker sig selv på, hvad de senest har spist og hvor meget der egentlig var.  Husk på størrelsen af måltidet, så du ikke snyder dig selv til at tro, at du har spist mindre, end du har. Skriv det eventuelt ned.Spil Tetris


Du kan roligt gøre din indre spille-haj klar, for når du har meget lyst til mad, så hjælper tetris til at modvirke din trang. Et studie fremlagt på European Childhood Obesity Group Congress viser, at spiller du Tetris i bare tre minutter, så nedsætter du din lyst til at snacke.

 

Dagens Gossip