Kvinde er allergisk over for sin mands sæd: Det er mere almindeligt, end man tror

50-årige Marie Cuthbertson søgte gennem sine 30'ere hjælp for ubehagelige symptomer efter sex. Hun var forvirret og flov over smerterne, som opstod i timerne efter intime øjeblikke.

Alle læger sagde til hende, at det måtte være en kønssygdom, og hun fik udskrevet antibiotika. Det skriver Daily Mail.

- De afviste mit forslag om, at det kunne være en fysisk reaktion på sex. De sagde, at den slags ikke sker, og indikerede, at min mand kunne have været mig utro, hvilket fornærmede os begge, siger Cuthbertson til avisen.

Læs også: Dyr ladning: Hans sæd er 20.000 kr værd

Parret blev ved med at have sex, og da smerterne fortsatte, blev hun endelig overbevist om, at hendes krop reagerede på selve akten. Marie Cuthbertson fortæller, at hun altid kun havde symptomer i timerne efter sex, og hun blev langt om længe henvist til en gynækolog.

For første gang var der nogen, der tog hende seriøst, når hun fortalte, at hun følte sig allergisk over for sex.

Han fortalte, at det ikke er ualmindeligt for kvinder at have sædallergi, og at det kun kan undgås ved at bruge kondom. Og ganske rigtigt forsvandt smerterne helt, da parret begyndte at bruge beskyttelse.

Det lyder måske som noget, der hører til sjældenhederne, men ifølge Daily Mail lider op mod hver 10. kvinde af sædallergi i en eller anden grad. Den milde form kan forårsage kløen og irritation, mens der i den tungere ende kan opstå astmaanfald og anafylaktisk chok, som er livstruende.

Når man sjældent hører om tilstanden kan det skyldes, at læger ofte fejldiagnosticerer symptomerne, som deler træk med seksuelt overførte sygdomme. 

Kvinder mellem 20 og 30 år, som også lider af overfølsomhed over for hunde, er sandsynligvis mest tilbøjelige til at blive ramt af allergien, som der er forsket en del i. Det vides dog endnu ikke, hvad det præcis er i sæden, som giver nogle kvinder - og faktisk også enkelte mænd - ubehagelige reaktioner. 

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip