Læger advarer efter forkert vaccine: Rekordmange danskere bærer smitsom sygdom

Har man fået en vaccine mod Influenza i år, så kan den være aldeles uvirksom. I år spredes særligt den type influenza, der ikke vaccineres mod. Foto: Polfoto/arkiv

På grund af en forkert vaccinetype er flere danskere blevet smittet med sygdommen, og Statens Serum Institut forventer, at flere bliver smittede.

Der hostes, hakkes, nyses og snottes på rigtig mange arbejdspladser, skoler og kontorer i disse dage. 

Og selvom man burde lægge sig under dynen, så vælger mange alligevel at gå på arbejde, og det betyder at en særligt en virus lever i bedste velgående.

Der er tale om influenza-vira, som har smittet rekordmange danskere i disse dage, skriver DR.dk.

Ud af over 2000 testede for influenza, bar næsten 700 danskere enten influenza type a eller b, og det er det højeste tal på en enkelt uge i de sidste fem sæsoner, oplyser Statens Serum Institut. 

Læs også

Far hyldet på nettet: Afslører genialt trick med opvaskemaskine, som ingen kendte

Langt de fleste af testpersonerne bærer influenza b-typen, der er en anden type virus, end den der findes i årets influenzavaccine. Derfor er vaccinerede borgere ikke beskyttet mod influenza i år, hvilket gør at endnu flere risikerer at blive ramt af influenza i år. 

- Vi kan også se, at den influenza type, der dominerer, desværre ikke er beskyttet af årets influenzavaccine, som mange danskere har fået, siger Tyra Grove Krause, der er overlæge og afdelingschef på instituttet til DR.

Hun forventer dog, at langt flere danskere, når at blive smittet i den seneste influenza-epidemi, der normalt slutter i marts.

- Vi forventer, at der i de kommende uger vil være en stigning i antallet af influenzaramte danskere. Hvis man er syg, skal man undgå at smitte andre og holde sig hjemme fra arbejde, når man er syg.

Læs også

Folk går amok over hus i lille jysk landsby: Så vild en garage har du aldrig set før

- Hvis man går og hoster, så skal man gøre det i håndfladen eller ærmet og vaske hænder hyppigt i løbet af dagen, så man ikke smitter andre, siger Tyra Grove Krause til DR.

Influenza-virus kan i øvrigt sidde i kroppen et helt døgn efter, at man er blevet rask. Så vil man være helt sikker på at undgå at smitte andre, så bør man blive hjemme en ekstra dag efter sin sygdom. 

 

To mænd dømt for groft overfald: Ville bide næsen af taxachauffør