Læger forbløffet over mand med vanvittige smerter: Fandt helt særlig ‘kur’ under løbetur ved stranden

Foto: Shutterstock

Lægerne var forbløffede, da de hørte hvordan manden havde forsøgt en helt anden måde at blive rask på.

Der var intet, der kunne hjælpe, og de utallige smertestillende piller hjalp slet ikke.

I stedet var det en langt mere almindelig kur, der tog smerterne for en 28-årig mand, der havde kroniske smerter, efter en operation, skriver British Medical Journal.

Manden var under kniven på universitetshospitalet ved University of Cambridge, hvor han blev opereret for overdreven rødmen, når han trænede.

Operationen gik fint, men manden havde efterfølgende store smerter i brystet, hvor lægerne havde klippet mandens nerver over.

Læs også

68-årig østjyde ville lave pomfritter - men det gik slet ikke efter planen

Efter at have prøvet samtlige smertestillende piller, begyndte manden at bide smerten i sig, for han var meget ivrig efter at vende tilbage til sin hobby og yndlingstidsfordriv, triatlon.

Foruden løb og cykling kræver triatlon, at man svømmer flere kilometer, og da manden hoppede i det iskolde vand, skete, der noget helt uventet i hans krop. I det kolde vand forsvandt alle de smerter, han havde oplevet efter operationen, og den forklaring kunne lægerne ganske enkelt ikke forstå:

- Effekten af det kolde chok har længe været knyttet til en ændringer i omløbet af væsker i hjernen og en ændret form for bevidsthed. Disse processer kan føre til en ændring i oplevelsen af smerter, skriver lægerne bag rapporten.

Læs også

Peter kaster håndklædet i ringen: Derfor har jeg droppet Amalie

Det er dog endnu for tidligt, at sige om mandens svømmetur, det kolde vand eller mandens kondition har sikret ham et en smertefri tilværelse.

Derfor skriver lægerne også i rapporten, at det kræver yderligere forskning at vise, om der findes en sammenhæng mellem den kolde dukkert og smerterne. 

Kvinde går amok på fly, da hun skal sidde ved siden af mor og hendes søn: Men én sætning får personalet til at tage hævn

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip