Lægerne anbefalede en abort, fordi babyen var af 'glas' - blev overraskede efter fødslen

Kristine Bugbee

379 uger siden

|

09/04/2017
Sundhed
Lægerne anbefalede en abort, men det unge forældrepar valgte at gennemføre graviditeten.
Lægerne anbefalede en abort, men det unge forældrepar valgte at gennemføre graviditeten.
Efter en ultralydsscanning rådede lægerne Chelsea Lush til at få en abort med det samme. Den lille pige i hendes mave var syg, og en abort ville være det mest humane valg. Men den unge kvinde nægtede af følge lægernes anbefaling.

Dagens topnyheder

Chelsea Lush fra Huntington Beach i Californien var kun 20 år gammel, da hun blev gravid. 

Den amerikanske kvinde kunne mærke sin datter bevæge sig inde i maven, og hun glædede sig at til at blive mor. Hun havde ingen anelse om, at intet var, som det burde være - for alt føltes rigtigt. Men 19 uger inde i graviditeten forandrede hendes verden sig. 

Ved en ultralydsscanning, der skulle fastslå, at barnet var sundt, modtog Chelsea Lush og hendes et år ældre ægtemand Curtis Lush en barsk besked. Den lille pige var alvorligt syg og ville næppe overleve fødslen. Det skriver Daily Mail.

Alt føltes normalt under graviditeten. Foto: Chelsea Lush

Lægerne forklarede, at det 19 uger gamle foster havde den genetiske sygdom Osteogenesis Imperfecta, der påvirker knoglerne. Via en 4D-scanning kunne lægerne konstatere, at fostret allerede havde adskillige brud - blandt andet brækkede ribben. Og samtidig var arme og ben alvorligt underudviklede.

Det bedste og mest humane ville være at få en abort, lød rådet fra lægerne til det unge par. Det lille barn ville formentlig dø inden eller under fødslen alligevel. Men Chelsea og Curtis Lush var ikke i tvivl om, at de ville gennemføre graviditeten.

- Vi tog på hospitalet med den viden, at vi måske ikke ville få hende med hjem. Så at høre hende græde og have så fine tal og ikke behøve ilt var bare den største gave, jeg nogensinde kunne have ønsket mig, fortæller Chelsea Lush, som i dag er 27 år, til BBC.

Zoe brækkede 100 knogler inden sin 1 års fødselsdag. Foto: Chelsea Lush

Chelsea Lush har aldrig fortrudt, at hun ikke lyttede til lægerne. Foto: Chelsea Lush

Foto: Chelsea Lush

Lille Zoe havde brækket adskillige knogler under graviditeten, og under fødslen gik hendes kraveben i stykker. Inden sin første fødselsdag havde hun brækket over 100 knogler i sin krop.

Men Chelsea og Curtis Lush er ikke et sekund i tvivl om, at de traf den rigtige beslutning, da de valgte at beholde barnet.

- Zoe er meget skrøbelig, hun går bogstavlig talt i stykker i vinden. Der har været nogle alvorlige situationer, men hun overrasker os positivt hver eneste dag. Lægerne sagde, at hun ikke ville klare fødslen, men hun fylder syv år om lidt, siger Chelsea Lush til Daily Mail.

Det er blevet hverdag for det unge forældrepar at håndtere Zoes sygdom. De kan endda i nogle tilfælde selv behandle et brud.

- Zoe har brækket adskillige knogler. Vi stoppede med at tælle, da vi nåede til 100 omkring hendes første fødselsdag. Vi plejede at skrive det ned, så vi kunne tage oplysningerne med til lægen og opdatere dem, men vi stoppede, fordi det var meningsløst. Vi ved, at hun vil brække knogler resten af sit liv, fortæller Curtis Lush.

Zoe er lige så energifyldt og glad som alle andre børn. Foto: Chelsea Lush

Foto: Chelsea Lush

Zoe har været igennem flere operationer for at stabilisere hendes rygrad og nakke, og hun sidder i kørestol til daglig. Men det stopper hende ikke fra at være en livlig og glad lille pige, der nyder at lege med sin lillebror og tegne og bage som alle andre børn.

- Zoe er som en social sommerfugl med andre børn. Hun bemærker ikke selv, at hun er anderledes, og hun bliver venner med alle, hun møder. Hun kan alt, andre børn kan. Hun kan ikke løbe, men hun kan komme hurtigere frem end dem i sin kørestol. 

Foto: Chelsea Lush

Zoe kommer til at leve med sygdommen resten af sit liv. Foto: Chelsea Lush

Foto: Chelsea Lush

- Jeg ville ikke ændre Zoe, hvis jeg kunne, og jeg fortryder intet. I fremtiden håber jeg, at hun får de samme muligheder som alle andre, og allermest håber jeg, at hun bliver glad, fortæller Chelsea Lush.

Se en video om Zoes utrolige liv herunder.