Myndigheder advarer: Fund af farligt stof i the

Hvis du har købt disse to typer the, skal de straks kasseres.

Fødevarestyrelsen advarer nu om, at der er fundet for højt indhold af pyrrolizidin-alkaloider i to typer the fra Natur-Drogeriet A/S.

Det drejer sig om Rooibush the med en nettovægt på 100 gram, der er solgt i poser. Theen bærer bedst før-datoerne 9/12-2018 og 5/10-2019, stregkodenummeret 5703137165004 og item-nummeret 134.

Læs også

Politiet advarer: Du må IKKE åbne denne mail fra Postnord

Den anden the hedder Rooibush Julethe. Den har også en nettovægt på 100 gram og er solgt i poser med bedst før-datoen 12/10-2018. Theen bærer stregkoden 5703137193373 og item-nummer 8025.

Theerne er solgt i helsekostbutikker.

Fødevarestyrelsen oplyser, at de tyske myndigheder har påvist et for højt indhold af pyrrolizidin-alkaloider i the-råvaren, som Natur-Drogeriet A/S har modtaget.

Pyrrolizidin-alkaloider kan nedbrydes til de meget giftige pyrrol derivater, som i større mængder kan medføre en form for forgiftning. Hvilke symptomer det medfører, har Fødevarestyrelsen endnu ikke oplyst.

Læs også

Eksperter advarer: Det er farligt at drikke for meget vand

Købere af produkterne med ovenstående bedst før-datoer bedes kassere dem eller levere dem tilbage til butikken, hvor de er købt.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip