Nu er der ingen undskyldning: Danskere har opfundet verdens sejeste cykelhjelm

Foto: YouTube

I forsøget på at få flere børn (og muligvis også en del voksne) til at køre med cykelhjelm, har en flok kreative danskere skabt noget af en hjelm.

Nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at køre med cykelhjelm.

For selvom du måske synes, at du ser sejere ud uden noget på hovedet, så har en flok danskere nu udviklet verdens (måske) sejeste cykelhjelm, som både børn og voksne nok skal sukke efter.

Det hele startede med, at bureauet DDB kontaktede det dansk innovationshus, MOEF med en klar idé: I forbindelse med udviklingen af en kampagne til Børneulykkesfonden, ønskede man at motivere børn til at bruge cykelhjelm ved at forvandle let genkendeligt legetøj til cykelhjelme. Det skriver MOEF på sin hjemmeside.

Motivationen skulle ske via nytænkning, men hvordan hjelmen skulle se ud, vidste man ikke. Derfor gav man opgaven videre til MOEF, der straks gik i tænkeboks.

Foto: YouTube

Det vigtigste var at finde et objekt, som er let genkendeligt for børn, og derfor faldt valget tilsidst på det klassiske og let genkendelige hår fra en Playmobil-figur. 

Foto: YouTube

Hos MOEF gik man derfor i gang med at digitaliserede håret ved hjælp af 3D-scanning, der gav udviklerne mulighed for at skalere, konstruere og 3D-printe Playmobil-håret med de helt rigtige dimensioner for en cykelhjelm. Hjelmen blev efterfølgende støbt og malet i samme farve som det originale hår.

Foto: YouTube

Playmobil-cykelhjelmen er fortsat kun en prototype, og derfor er det endnu ikke muligt at købe den opsigtsvækkende hjelm. Både MOEF og DDB har dog tænkt sig at undersøge, om der er et marked og en interesse for den nye cykelhjelm.

Foto: YouTube

Dermed kan vi kun krydse fingre for, at der indenfor den nærmeste fremtid cykler en masse Playmobil-frisure rundt i de danske bybilleder.

Foto: YouTube

Her kan du se, hvordan man forvandler håret på en Playmobil figur til en cykelhjelm:

Ny måde at motivere børn til at huske hjelmen?

 

 

 

Dagens Gossip