Ny bog: Spiseforstyrrelser er ikke kun for unge piger og kvinder

Foto: Privat

Spiseforstyrrelser og overdrevet fokus på træning og sund mad grænsende til det maniske er ikke kun forbeholdt piger og unge kvinder, fastslår Asger Tobias Brodtkorb i sin egen fortælling Selvbedrag – er spiseforstyrrelser for mænd? der udkommer på forlaget Vilhelm den 11. september. Han har i flere år kæmpet med ortoreksi, der modsat anoreksi ikke handler om at være tynd, men om at opnå mest mulig sundhed.

Dog kom opgøret med et voksende selvbedrag til at fylde mindst lige så meget, og i dag med sygdommen på afstand ønsker han ligeledes at sætte fokus på de tabuer i forhold til sit køn og sygdommen, han har mødt på sin vej.

”Som ung mand - og mand generelt – er det svært at føle sig velkommen i et behandlersystem, hvor der ofte kun sidder kvinder som behandlere og patienter, der har al opmærksomhed på egne problemer og taler om æggestokke og menstruation. Da jeg var i behandling, spurgte jeg tit mig selv: Hvad med min sundhed, krop og seksualitet?” fortæller Asger Tobias Brodtkorb, der tidligere har optrådt i medierne for at tale om disse problemstillinger som del af det ungepanel, der blev nedsat af tidligere Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) foråret 2018. Panelet fik til opgave at stille skarpt på unges psykiske trivsel og komme med bud til forbedringer af den.

Prisen for Asger Tobias´ jagt efter den perfekte krop i et fedtfattigt legeme endte med et livstruende vægttab, diverse ubehagelige følgesymptomer og voksende isolering fra resten af omverdenen. Den afpillede Asger Tobias stod i grel kontrast til den muskelsvulmende ønskefigur, han så i spejlet. Men så tog han kampen op mod ortoreksien og selvbedragets selvdestruktive kurs. 

Nu foreligger Ager´ beretning i bogform, hvor han råt og ufiltreret sætter sig selv i spil. Den slags kræver en god portion mod. Asger er i dag 26 år særdeles aktiv og i arbejde.      

 

Dagens Gossip