Nyt studie: Stædige mennesker lever længere

Arkivfoto: Shutterstock.

Stædighed betaler sig, viser ny forskning.

Stædighed og et godt arbejdsliv kan give dig et længere liv. 

Det er konklusionen i et nyt studie, som er publiceret i tidsskriftet International Psychogeriatrics, skriver Independent

I studiet har forskere undersøgt både den mentale og den fysiske sundhed hos en gruppe ældre italienere mellem 90 og 101 år, og studiet viser, at der var mange fælles træk mellem de mennesker, som var med i forskningen. 

Læs også

Ghita Nørby i alvorligt uheld: Må aflyse flere forestillinger

Positivitet, stædighed og en samvittighedsfuld arbejdsmoral var gennemgående træk hos dem alle, og disse træk kan ifølge forskerne være nøglen til et længere liv. De ældre med disse træk havde overordnet en bedre mental velvære. 

Forskerne fra University of California i San Diego og Roms Universitet La Sapienza undersøgte i alt 29 italienere, der alle boede i afsidesliggende landsbyer i det sydlige Italien.

De vurderede deres mentale og fysiske sundhed gennem en række tests og interviews.

Udover at have et positivt syn på livet, havde delte de ældre mennesker stædige personlighedstræk, som ifølge forskerne er psykologisk fordelagtige, fordi disse mennesker bekymrer sig mindre om, hvad andre mennesker tænker om dem. 

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Et andet fælles træk for de ældre mennesker var, at de alle havde en passion for landdistrikterne.

- Der har tidligere været flere studier af ældre mennesker, men de har fokuseret på genetik snarere end deres mentale sundhed eller personligheder, fortæller en af forskerne bag Dilip V. Jeste fra University of California og fortsætter. 

- De vigtigste træk ved vores undersøgelse synes at være de unikke træk forundet med bedre mental sundhed hos ældre i landdistrikterne, som er positivitet, arbejdsmoral, stædighed og stærke relationer til familie, religion og tilhørsforhold, tilføjer han. 

Nyt studie slår fast: Mandeinfluenzaen findes faktisk

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip