Ondt i maven og sure opstød? 7 simple og naturlige måder, der fjerner mavesmerter

Ondt i maven og sure opstød kan nemt undgåes med disse syv metoder. Foto: Shutterstock

Ondt i maven og sure opstød kan være forfærdelig ubehageligt. Men der findes 7 naturlige måder at afhjælpe smerterne på.

Det kan komme når som helst, og være forfærdelig ubehageligt at døje med. 

Hvad enten man har spist for meget eller noget man ikke kan tåle, så kan fordøjelsen blive ramt på en sådan måde, at det fører til hårde mavesmerter, sure opstød og halsbrand, der bestemt ikke er rart.

Selvom der findes medicin, der kan klare de værste smerter mod ondt i maven, så kan der også være god grund til at prøve en af disse mere naturlige remedier, skriver Mirror.

1. Drik kamillete
Den klassiske te med smag af kamilleblomster giver ikke kun ro inden sengetid. Teen har også en beroligende effekt på halsrøret og har generelt smertelindrende egenskaber.

Den lyse te gør mirakler for maven. Foto: Shutterstock

Den beroligende effekt forplanter sig med andre ord ned i systemet og hjælper mod den dårlige fordøjelse.

Læs også

29-årig kvinde vågnede med sær kilden i ørene: Blev rædselsslagen, da hun kiggede på vatpinden

2. Brug ingefær
Den asiatiske knold har en helt særlig frisk duft og smag, og har desuden en egenskaber, der lindrer kvalme og opkast. Put ingefær i teen eller i aftensmaden, hvis det giver mening. Men lad vær med at overdrive, da for meget ingefær i sig selv kan lave ballade med fordøjelsen.

3.  Spis masser af grønt
Kaninføde skal der til, hvis mavesyren slår knuder. Grøntsager har en basisk effekt for kroppen, der bringer maven i balance. Agurk, alle slags kål og radiser kan være vejen frem, men den grønneste energibombe vil altid være broccoli.

Radiser er i sæson og naturens egen medicin mod mavesmerter. Foto: Shutterstock

4.  Drik mælk
Mælk er bestemt ikke kun for skolebørn, men er det bedste for at neutraliserer mavesyrens ballade inden sengetid. Pas dog på den fede let- eller sødmælk, da kalorieindholdet hurtigt sætter sig på sidebenene.

Læs også

Læger advarer: Flere kvinder med silikonebryster risikerer dødbringende sygdom

5. Pas på det farlige dusin
Der findes tolv madvarer, som man skal være ekstra opmærksomme på, og hvis man er særdeles plaget, så bør man overveje at droppe 12 ting fra sin kost.

For disse 12 mad- og drikkevarer tilføjer også syre til mavesækken, hvilket altså forværrer en allerede skidt tilstand i maven. Det gælder: Rå løg, citrusfrugter, drikke med kulsyre, alkohol, kaffe og tea, tomater, eddike, mint, hvidløg, energidrikke og desserter med kaffe. 

 

Løg er propfyldt med syre, og kan derfor lave meget ballade i mavesækken. Foto: Shutterstock

6. Drop den dybstegte mad
Mad fra frituregryden smager dejligt, men det er en sand plage for maven, og man bør helt droppe den, lyder rådet fra flere ernæringseksperter. Det skyldes, at den dybstegte mad har en særlig evne til at åbne lukkemekanismen mellem spiserøret og mavesækken, og derfor oplever man tit at man skal bøvse, efter det fulde udtræk fra frituregryden.

Smid firturegryden ud, hvis du får mange sure opstød. Foto: Shutterstock

7. Gå en tur efter maden
Her kan hundeejerne virkelig prise sig lykkelige. En gåtur efter aftensmaden kan nemlig sætte gang i fordøjelsen, hvilket får maven til at begynde at arbejde lidt ekstra. Når mavens fordøjelse begynder, så fjerner det presset på lukningen mellem maven og spiserøret. Desuden letter det også stress, hvilket igen kan være en af de afgørende årsager til mavesmerter.

Fødselsdagssang - I dag er det Oles fødselsdag, er Danmarks klassiske fødselsdagssang.

 

Dagens Gossip