På grund af covid-19: WHO vil indføre forbud mod levende dyr på madmarkeder

Foto: Hector Retamal/AFP/Ritzau Scanpix

WHO vil forbyde levende dyr på fødevaremarkeder.

Hvis det tilbage i 2019 havde været ulovligt at sælge levende dyr på madmarkeder, så havde vi formentlig undgået den globale pandemi, som vi netop er i.

Det menes nemlig, at covid-19 er opstået grundet levende dyr på et fødevaremarked i den kinesiske by Wuhan. Faktisk stammer 70 procent at nye smitsomme sygdomme hos mennesker levende vilde dyr, og derfor ønsker WHO, at der kommer et forbud mod at sælge levende dyr på madmarkeder rundt omkring i verden.

Læs også

Kevin købte en brugt bil til sin datter - Brød sammen da han opdagede brev i handskerummet

Det skriver WHO i en længere erklæring, som du de udsendte forleden.

“Dyr, især vilde dyr, er kilden til over 70 procent af alle nye smitsomme sygdomme hos mennesker, hvoraf mange er forårsaget af vira,” lyder det blandt andet i erklæringen, der fortsætter:

“Specielt vilde pattedyr udgør en risiko for nye sygdomme,” lyder det.

Bakkes op af professor

WHO er bestemt ikke alene med ideen om at forbyde levende dyr på markeder hvor der sælges fødevarer. FN gik sidste år ud og krævede et globalt forbud mod markeder med levende dyr, og nu bakkes WHO også op af en svensk professor i infektionssygdomme.

Professor Björn Olsen fortæller til svenske TV4, at han mener det er den rette vej, men også at der formentlig er flere, der ikke vil følge sådan et forbud.

“Det er meget vanskeligt at få et forbud til at blive fulgt over alt, men hvis du har denne pandemi i tankerne - og hvad den er forårsaget af - så tror jeg folk vil være påpasselige med at åbne dyremarkeder i fremtiden,” lyder det fra professoren.

Læs også

Jackie flyttede ind ved siden af motorvej: Nu brokker hun sig over støjen

 

 

Dagens Gossip