Pas på: Salmonella i kalkunkød

Skrevet af Sol Stoffregen

11/03/2015

Mest læste i dag

Firmet Grisogko ApS i Haderslev har under en egenkontrol opdaget, at der er salmonella i deres kalkunkød, og derfor kalder de kødet tilbage.

Det fortæller Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også: Fødevarestyrelsen advarer mod forårsløg fyldt med bakterier

Det salmonellainficerede kød er solgt som retten "kalkungryde med hibiscus/peber marinade i portioner af 350 gram. Varen er udstyret med lot-nummer: 154 og er mindst holdbar til 2/3-2015.
 
Gryderetten er solgt engros til Madservice, Slet Parkvej 5, 8310 Tranbjerg J og solgt detail til private husstande via hjemmesiden www.grisogko.dk.

Læs også: Advarsel til forældre: Lad vær med at give jeres børn dette farlige "legetøj"

- Hvis kødet mod forventning ikke gennemsteges eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella. Symptomerne ved en salmonellainfektion kan blandt andet være diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber, oplyser Fødevarestyrelsen.

Smid varen ud eller lever den tilbage til købsstedet.