Pas på kroppen i sommervarmen

PA

373 uger siden

|

28/05/2017

Dagens topnyheder

Sommeren er lige rundt om hjørnet, og det betyder varme temperaturer, sol og havvand. En kombination af de 3 kan dog sætte sit præg på din krop, hvis du ikke sørger for at forberede den på det og beskytter den undervejs. Vi har her lavet en guide til, hvordan du gør:

Giv din hud en overhaling

Efter en lang vinter, hvor huden har været godt beskyttet af flere lag tøj og kølige temperaturer, tager det tid for huden at vænne sig til det pludselig omskift. Derfor bør du forberede den bedst muligt.

For det første bør du give den en ordentlig scrub for at fjerne døde hudceller og sætte gang i blodcirkulationen. Regelmæssig scrub vil desuden få huden til at holde bedre på sommerfarven og give den en frisk glød.

Huden i ansigtet er mere sart, så her skal du enten finde en speciel ansigtsmaske med slibende effekt, eller alternativt give ansigtet en tur med din dermaroller – det vil stimulere kollagen- elastanproduktionen, få huden til at se mere frisk ud, samtidig med at det forbereder hudens mulighed for at holde på farven. Sørg for at give huden en god fugtighedslotion efterfølgende for at hydrere den og forhindre at sol og varme udtørrer huden for meget.

Beskyt huden

Solcreme er hudens bedste ven henover sommeren. Selvom du ikke bliver rød, skader hudens stråler stadigvæk, og de kan både give hudkræft, modermærkekræft, give huden et vejrbidt indtryk og fremskønne aldringsprocessen. Derfor bør du hvert år forud for sæsonen købe en ny solcreme – gerne med en faktor højere end 15. Vælg en solcreme på spray eller pumpe, så du ikke får sand og bakterier ned i flasken, når du hælder cremen ud på hænderne.

I ansigtet bør du bruge en speciel ansigtscreme med faktor eller bruge en speciel solcreme til ansigtet. Huden i ansigtet er mere sart end på resten af kroppen og samtidig kan du ikke, på samme måde som kroppen, dække det til, når du udenfor.

Varme temperaturer får luftfugtigheden til at stige. Hvis du samtidig går i tøj lavet af kunststoffer, såsom polyester og nylon, kan det forårsage varmeknopper, gnavesår og at svenden og varmen bliver hold inde. Kunststoffer er nemlig ikke svedtransporterende, som f.eks. bomuldstøj. Bomuldstøj og undertøj (F.eks. Calvin Klein undertøj), er derfor helt klart at foretrække, når det er varmest.

Når du sover, sveder du, og om sommeren bliver det kun værre på grund af temperaturerne. Hvis du vil undgå at få for megen uren hud og tilstoppede porer, skal du derfor være opmærksom på at få udskiftet dit sengetøj oftere end normalt, samt drikke rigeligt med vand. Hav eventuelt en fin vandkaraffel fra House Doctor til at stå på sengebordet, så du kan slukke tørsten, når den melder sig i løbet af natten, og du ikke gider stå ud af sengen.

Generelt skal du sørge for at drikke rigeligt igennem sommeren, da sommertid ofte også betyder festlige og sociale begivenheder, der ofte inkluderer alkohol. Alkohol dehydrerer kroppen og huden yderligere.

Beskyt øjnene

Selvom solbriller er behagelige, når solen står lige på, så beskytter de også øjnene mod solens farlige UV stråler. En undersøgelse foretaget af YouGov viser, at 73% af danskerne ikke ved, hvilke øjenskader man kan få, hvis man ikke beskytter dem mod solen. Men faktisk kan du få kræft i øjnene og på øjenlågene - en sygdom, der er vanskelig at behandle specielt i øjne og på øjenlåg, fordi de er så skrøbelige. Samtidig er solen stråler også relateret til grå stær og sygdommen pterygium.