Retsmediciner advarer mod slynger: Baby blev kvalt efter få minutter

Juleaften 2013 blev til et mareridt for familien Matthews fra London. Her mistede forældrene deres fem uger gamle søn, Eric, da han på tragisk vis blev kvalt kvalt i sin slynge. Det skriver dailymail.uk

I et forsøg på at få Eric til at falde til ro, gik hans forældre en 10 minutter lang tur med ham i slyngen juleaften. Undervejs troede forældrene, at sønnen var faldet i søvn. Men da de kom hjem igen, opdagede de, at Eric ikke trak vejret, og at der kom blod fra hans næse.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du din babyslynge korrekt 

På trods af flere forsøg på genoplivning, døde Eric et par dage efter på hospitalet. Ved et ligsyn blev det slået fast, at Erics dødsårsag var blokkerede luftveje.

Den tragiske ulykke har fået engelske retsmedicinere til at rejse tvivl om sikkerheden omkring slyngerne, som er blevet meget populære i de sidste år. Bekymringen bygger også på flere andre ulykkelige eksempler.

Alene i Storbritannien er syv babyer døde efter at være blevet kvalt i slynger. Mens 16 dødsfald er blevet registeret i USA og Canada.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

35-årige Marianne Matthews, Erics mor, forstår ikke, hvordan det kunne gå galt. Hun fulgte de instruktioner, hun havde læst i flere forældrebog, da hun anbragte sønnen i slyngen - nemlig at det var sikrest at placere barnet mod den voksnes bryst.

Patologen Dr. Rosemary Scott er begyndt at undersøge dødsfald blandt babyer i slynger. Historien melder ikke noget, hvilket mærke slynge Eric blev kvalt i.