Sådan opdager du et hjerteanfald en måned før det sker

Der kan være mange årsager til hjerteanfald, måske spiser du for usundt, bevæger dig for lidt, er for stresset eller alle tre ting?

Men du kan være heldig at forudse et hjerteanfald, hvis du kender symptomerne. På den måde kan du nå til lægen og få hjælp til at ændre din livsstil, inden du falder om. Det skriver det amerikanske medie Damn.

Læs ogsåNår du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Der er især fem alvorlige tegn, der indikerer, at du får et hjerteanfald inden for en kortere periode:

1. Træthed. Hvis du føler dig træt og døsig hele tiden, kan det være fordi dine arterier er smalle, og der derfor kommer for lidt blod rundt i din krop.
2. Åndenød. Får du svært ved at trække vejret, kan det hænge sammen med, at dine lunger ikke får nok ilt, fordi dit hjerte ikke får nok blod.

Læs også: 24-årig kvinde begynder pludselig at bløde voldsomt: Nu beder hun alle holde øje med disse symptomer

3. Svimmelhed og koldsved. Blodtilførelsen til hjernen bliver begrænset på grund af dårlig cirkulation, og så vil man blive svimmel og klodset.
4. Trykken for brystet. Smerter og ubehag i brystet bør få alle alarmklokker til at ringe. Dette bliver kun værre og værre, indtil hjerteanfaldet sætter ind.
5. Influenza- eller forkølelsessymptomer. Folk, der har haft et hjerteanfald beretter om, at de ud af den blå luft pludselig fik de almindelige tegn på en forkølelse eller influenza.  

Konklusionen er kort og klar: Du bør søge læge, hvis du oplever de beskrevne symptomer. Jo tidligere du tager hånd om symptomerne, jo bedre er dine helbredelseschancer.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip