Sarahs 3-årige datter klagede over ondt i benene: Men så opdagede lægen den livsfarlige sandhed

Emil Ryttergaard

365 uger siden

|

12/07/2017
Den bekymrede mor kunne ikke forstå, hvordan datterens udslæt kunne sprede sig så hurtigt. Men så opdagede en opmærksom læge et lille mærke på datterens brystkasse.

Dagens topnyheder

Det startede som en lillebitte prik, ikke større end et nålehoved. 

30-årige Sarah Parkyn fra byen Renmark i Sydafrika gik til lægen med sin 3-årige datter Jazmyn, der havde haft det dårligt og klagede over at have ondt i benene.

Men da datteren kom på besøg hos familiens læge, så lægen straks et lille mærke, der til forveksling lignede et lille blåt mærke på datterens brystkasse, hvilket straks fik ham til at slå alarm, skriver Mirror.

- Lægen så det første lille mærke på størrelse med en knappenål, og da han spurgte mere ind til det, så jeg et andet mærke dukke frem, siger Sarah Parkyn til Mirror. 

Det fik straks lægen til at slå alarm, hvorefter mor og datter blev fragtet til indlæggelse på det nærmeste hospital, hvor datterens udslæt spredte sig over hendes arme, ben og mave. 

- Jeg følte mig hjælpeløs, og da hendes organer begyndte at stå af, kunne jeg blot sidde og vente og håbe, at hun ville klare skærene, siger Sara Parkyn til avisen. 

De røde prikker spredte sig over hele kroppen. Foto: Caters/Polfoto

Debn lille pige måtte have hudtransplantationer efter mødet med den farlige sygdom. Foto: Caters/Polfoto

Det viste sig nemlig, at den lille datter led af meningokokker, der er en farlig afart af meningitis, hvor et bakterie forgifter blodet. I Danmark blev der sidste år rapporteret 37 tilfælde af meningokoksygdommen, der er meget udbredt i Afrika, og som oftest rammer børn eller teenagere. 

Jazmyn klarede heldigvis mødet med den farlige sygdom, men har i dag, 18 måneder efter hun blev syg, permanente mén efter mødet med den alvorlige sygdom. 

Hendes ben gør stadigvæk ondt fra tid til anden og hun bliver hurtigt meget træt. Men for den lille pige, er der særligt huden på hendes ben, der minder hende om sygdommen, da de små prikker dræber cellerne i huden og fører til grimme ar. 

Det er dog en smal pris at betale, mener Sarah Parkyn, der i dag er taknemmelig over at have sin datter i live.  

- Hun spørger tit, hvorfor hun ikke har ligeså pæne ben som sine søskende. Men så fortæller jeg hende, hvor heldig hun er over, at hun er i live, siger Sara Parkyn til avisen.

I dag er datteren Jazmyn rask, men har store ar på benene efter sygdommen. Foto: Caters/Polfoto

Derfor har Sarah Parkyn også valgt at dele billederne af sin syge datter i håbet om, at andre redder livet i deres møde med sygdommen. 

Foto: Caters/Polfoto

- Vi var så heldige, at lægen spottede det lille mærke i huden, ellers havde vi gået hjem uden at være blevet klogere. Men nu kan vi advare andre. Hvis bare en kan redde livet, så er det fantastisk, siger Sarah Parkyn til Mirror. 

36-årig far forvist til sofaen efter vildt skænderi: Da konen går ind i stuen næste morgen, bliver hun rædselsslagen