Se hvad der virker: Mænd tænder på disse dufte

Skrevet af Aller Media

|

21/11/2013
Når man i forbi farten støder ind i en velduftende mand, kan man nærmest få lyst til at vende sig om og følge efter ham.

Dagens topnyheder

Og uden man ved af det befinder man sig en AXE reklame, som man ellers normalt synes virker plat.

Men der er noget om snakken. Dufte kan forfører og det gælder også den anden vej rundt. Læs her hvad du bør gå efter for lette bonuspoint hos det modsatte køn.

Tiltrækningen ligger i næseboret

Nyere forskning peger i retning af, at duft spiller en instrumental rolle i vores udvælgelse af partner. Blandt andet konkluderer et østrigsk studie fra 2004;

’mennesket anvender duftbaserede signaler til at transmittere biologisk relevante informationer’.

Øjet kan bedrages – næsen kan ikke

Dette skyldes især, at vi pr. instinkt ved, at øjet lettere kan bedrages, så derfor har begge køn behov for ’sandfærdige’ informationer om den potentielle partners generelle sundhedstilstand.

Denne mekanisme, er afdækket, for dyrenes verden, i et studie foretaget af forskere fra Hull University og California State University. Her konkluderes det:

’det må forventes, at hunner vælger hanner af høj kvalitet, og vurderer dette baseret på ærlige indikatorer af hannens kvalitet’ - altså duften.

Mænd tænder på ’renhed’

En kvinde der lige er stået ud af badet er noget af det lækreste. Hun dufter rent, og er lige til at spise. Den amerikanske duftforsker Alan Hirsch, M.D. fandt i et omfattende studie af dufte ud af, at dufte der skaber associationer til renhed og uskyld er den største ’turn on’ for mænd. Tanken om at ’korrumpere’ det uskyldige er noget, der i den grad sætter fantasien i gang hos det maskuline køn.

Ingen duft af mad – tak!

Samme undersøgelse fandt, at om end duften af mad kan være ganske behagelig, vækkede den ingen associationer til sex. Overhoved. Især chokolade var ikke populært, men vanilje var som den eneste madduft ganske appetitlig på den gode måde. Især kombinationen af vanilje, amber og musk fandt Hirsch var en sikker vinder.

Snyd dig slankere med duft

Hirsch opdagede tillige, at duftkombinationen af krydrede dufte som white wood (syntetisk fabrikeret duftnote der beskriver en ’træagtig’ undertone i parfumer) og blomster fik mænd til at estimere kvinder 5,4 kg. lettere, end deres faktiske vægt!

Mænd vil ha’ sofistikerede kvinder

Selvom duften af renhed og uskyld var topscorer i studiet, vil mænd generelt have, at kvinder dufter som kvinder. Ungpigedufte der minder for meget om ’High School tiden’ var ikke populære. Kvinder skal dufte sensuelt og sofistikerede for at virke sexede. Som Angelina Jolie på flaske.

Duften af appelsin ophidser

Undersøgelsens mest ophidsende duft var duften af frisk appelsin, så vil du have scoregaranti, så gå efter parfumer med appelsin som topnote. Andre populære dufte var: grapefrugt, jasmin, ylang-ylang og sandaltræ, mens duften af pudder og meget kraftig blomsterduft var deciderede turn offs.