Stopper med coronavaccine: For mange fik bivirkninger

Foto: Shutterstock

Det er den nye AstraZeneca-vaccine, der tilsyneladende giver flere bivirkninger. Det måtte 100 ud 400 ansatte på et hospital i Sverige sande efter de var blevet vaccineret.

Der har været kritik af den omtalte vaccine, fordi den ikke yder helt samme beskyttelse, som de andre godkendte vacciner. Til gengæld er den nemmere at transportere, og der er derfor mulighed for, at den hurtigere kan komme frem til de, som skal vaccineres.

I Sverige har to svenske regioner har midlertidigt indstillet brugen af AstraZeneca-vaccinen som følge af et uventet højt antal personer med milde bivirkninger.

Det er SVT, der fortæller historien om de to regioner, der vælger at afslutte vaccineprogrammet med AstraZeneca-vaccinen.

Ifølge Tina Mansson Söderlund, der er vaccinekoordinator i Göteborg-regionen, blev lidt over 400 sundhedsmedarbejdere vaccineret i løbet af ugen. Omkring 100 af de vaccinerede udviser nu symptomer på sygdom og er blevet sygemeldte.

"Problemet er, at vi har vaccineret så mange på de samme arbejdspladser, så vi holder en pause," fortæller Tina Mansson Söderberg til SVT. Det er derfor ikke fordi man frygter for, at vaccinen skulle gøre nogle permanent syge, men for at sikre arbejdsplanlægningen og ikke få for mange sygemeldinger, er vaccineplanerne lagt lidt på is.

Det går ikke så hurtigt med vaccinerne, som nogen havde håbet. Derfor vækker det også ofte forargelse, når vaccinerne ender hos personer, som befolkningen ikke mener har krav på en vaccine.

Læs også

Seriemorderen Rose West får coronavaccine

I Danmark er der stadig lang vej til, at alle er fået det første stik. I andre lande er der arbejdet mere målrettet med at få rullet vaccinerne ud. Imens venter vi på, om landet bliver åbnet en smule mere op på grund af det lave smittetryk.

Læs også

Mette Frederiksen teaser for genåbning

 

 

 

Dagens Gossip