Sushi kan give dig orm

Sushi er en populær spise og bliver af mange betragtet som en lækker delikatesse. Men hvis du ikke er opmærksom på den proces, din sushi har været igennem, før den lander på tallerkenen, risikerer du at få en knapt så lækker oplevelse.

Al rå fisk indeholder nemlig parasitter, og hvis den ikke tilberedes korrekt, kan parasitterne ifølge P4.no blive en del af dit måltid.

Læs mere: Mands krop propfyldt med bændelorm, efter han spiste dårlig sushi

Parasitten er en hvid og næsten gennemsigtig orm, som er mellem 0,2 og 4 centimeter lang. Tidligere troede man, at den kun fandtes i vilde fisk. Men den norske parasitolog Arnulf Soleng mener, at den også findes i laks, der er opdrættet.

Han tilføjer, at du ikke er i tvivl, hvis du har spist ormen. Du vil med stor sandsynlighed få symptomer som kvalme, mavesmerter, diarre og opkast.

Men selvom ormen er et ubehageligt bekendtskab, er det sjældent farligt at spise den, og det er få mennesker, der er blevet alvorligt syge af det.

- Hvis ormen bliver i tarmen, finder den selv vejen ud. Men ind i mellem kan parasitten bore sig gennem tarmvæggen og ud i bughulen, og så kan det blive alvorligt, siger Arnulf Soleng til P4 Nyhetene.

Læs mere: Hvad er sundest? Frisk eller frossen fisk

Hvis du vil være helt sikker på, at du ikke spiser ormen, skal du sikre dig, at fisken har været frosset ned, før du spiser den. Fisken skal fryses i mindst fire dage i ned til 18 - 20 kuldegrader. 

 

Dagens Gossip