Sygdomme

Skrevet af webmaster

01/02/2018
På Dagens.dk skriver vi ofte både informative og nyttige artikler om sundhed og sygdomme. Af samme grund har vi her samlet en række af de mest udbredte og googlede sygdomme og lidelser.

Mest læste i dag

Flere og flere danskere vælger at bruge Google i stedet for lægen, når helbredet skranter eller et sundhedsspørgsmål melder sig.

Ligeledes er interessen stor for en række af de mest udbredte sygdomme og lidelser i Danmark, hvilket gør, at disse tilstande ofte bliver slået op på nettet.

På Dagens.dk har vi ved flere lejligheder skrevet adskillige artikler om både sundhed og sygdomme - deriblandt flere af de mest udbredte og omtalte lidelser - fysiske såvel som psykiske.

Herunder har vi samlet en liste over de sygdomme og lidelser, som optager rigtig mange danskere.

Sygdomme i Danmark

Aspergers er en medfødt tilstand, der er i familie med autisme og som ofte kendetegnes ved forstyrrelser i det sociale samspil og kommunikation. Aspergers syndrom eller Aspergers er en diagnose, som hører ind under autisme-spektrum-forstyrrelser.

Blod i urin - Det er ikke rart at opdage blod i urin, men om det er tegn på en alvorlig tilstand, er sjældent til at sige ud fra det enkle symptom. Er det alvorligt, vil der ofte være flere symptomer, men ikke altid, så her kan du se, hvad årsagerne til fænomenet kan være.

Blodprop i benet - Hvordan opdager du en blodprop i benet? Sygdommen viser sig ved hævet eller ømme ben kan være ganske alvorlig. Her kan du læse mere om årsager og konsekvenser ved en eventuel blodprop i benet.

Blærebetændelse rammer hvert år tusindvis af danskere og ses hyppigst hos kvinder. Tilstanden er dog sjældent alvorlig. Se her hvordan blærebetændelse smitter og hvordan, man behandler det.

Depression er en psykisk sygdom, der ofte kommer til udtryk ved dårligt humør, vedvarende nedtrykthed, nedsat lyst og interesse, manglende energi og øget træthed. Her kan du læse om symptomer, baggrund og behandlingsformer af depression.

Fnat er ligeså ulækkert som det lyder. Den smitsomme sygdom skyldes nemlig små mider, der bor under huden på den inficerede. Fnat er en hyppigt forekommende sygdom i Danmark.

Fodbold - Danmarks nationalsport nummer et fodbold. Alle har prøvet at løbe rundt på græsset og sparke til den lille hvide bold.

Hævede mandler - Her følger en uddybning af baggrund, symptomer og forebyggelse. Hævede mandler bliver røde og ømme og forekommer typisk, når man har halsbetændelse. Mandlerne sidder bagerst i svælget og er en del af kroppens immunforsvar. 

Influenza er en betændelse i luftvejene, som skyldes influenzavirus, der ofte optræder i epidemier. Influenza rammer alle før eller siden. Læs her om symptomer og behandling.

Klamydia er den mest almindelige og hyppigst overførte sexsygdom i Danmark. Den smitter let og både mænd og kvinde kan blive smittede. Hvert år stilles diagnosen hos cirka 30.000 personer og den højeste forekomst af klamydia ses hos kvinder og mænd under 25 år.

Kyssesyge er en smitsom infektion, der - som navnet antyder - ofte smitter gennem kys og resulterer i ondt i halsen, høj feber og hævede lymfekirtler. Sygdommen er meget udbredt, men man kan kun blive smittet med kyssesyge én gang i sit liv.

Kæbehulebetændelse - Mange danskere oplever hvert år at blive ramt af kæbehulebetændelse. Læs her om infektionen og hvordan du behandler og forebygger betændelse i kæbhulen.

Maveinfluenza - De mest typiske tegn på maveinfluenza er ondt i maven, opkast og diarré. Det kan være det ene eller andet eller begge dele. I nogle tilfælde kan man tilmed få hovedpine og mavekramper. Læs alt om symptomerne på maveinfluenza og hvad du kan gøre her.

Slim i halsen - Det er typisk at opleve slim i halsen, når man er forkølet. Det gælder også for halsbetændelse eller bihulebetændelse. Drik masser af væske, hvis du har for meget slim. Ellers kan du læse mere her om årsager, symptomer og lindring af slim i halsen.

Sort afføring behøver ikke at være farligt, men da sort afføring både kan opstå på grund af kostvaner og være et symptom på sygdom i fordøjelsessystemet, er det en god idé at blive tjekket hos lægen. Se, hvordan du skal forholde dig, hvis du er i tvivl.

Tarmslyng eller ileus, som det hedder på fagsprog, er en alvorlig sygdom. Symptomer på tarmslyng er ofte forstoppelse, smerter i maven og opkastninger.

Tinnitus - Det er voldsomt ubehageligt at have ringen eller susen for ørerne, men der findes en simpelt fif til tinnitus, der kan fjerne den generende ringetone på kun et minut. 

Tynd mave - Tynd afføring kan have mange grunde, og kan være forholdsvist uskyldigt eller direkte livsfarligt. Se, hvornår du skal være særlig opmærksom på, om tynd mave skyldes helbredsproblemer, og hvad du selv kan gøre.

Vorter - Fjern vorter med dette enkle, billige og ganske smertefrie trick. Glemt alt om at få dem frosset eller skåret væk med dette gamle husråd.