Tidligere end forventet: 500.000 danskere bliver ramt

Det kan gå hen at blive en rigtig hård sommer for pollenallergikere, da birken allerede har meldt sin ankomst før tid. Meget peger på, at det kan blive en sommer, hvor der kommer til at være masser af pollen i luften.

Hvis du føler, at det klør lidt ekstra i øjnene og næsen løber tidligere end den plejer, så er der en rigtig god forklaring på dette. Grundet det gode vejr vi har haft i løbet af vinteren og foråret, er birketræerne også sprunget ud før tid, og det betyder, at pollenallergikerne allerede fra starten af april kan tage turen på apoteket for at få fingrene i et omgang Alnok.

Astma-Allergi Danmark har udsendt en pressemeddelelse hvor i de skriver, at sommerens helt store pollenplager nummer 1, har meldt sin ankomst to uger før tid.

Læs også

Sportsstjerne med ubehagelig udmelding: Jeg dør indenfor 18 måneder

Normalt vil birkepollen nemlig først indtræffe i midten af april, men allerede i går kunne Astma-Allergi Danmark se i deres mikroskop, at birkepollen var indtruffet. I den østlige del af Danmark var tallet meget lav. Her registrerede man pollentallet til 3, mens det var noget højere i den vestlige del af landet. Her blev tallet målt til 31.

Kan blive en forfærdelig sommer for allergikere

I Danmark er der en million pollenallergikere, og omkring halvdelen af disse, er alle sammen påvirket af birk. Derfor er birkepollen den absolut største synder, og noget tyder på, at det kan blive en lang og forfærdelig sommer for allergikere.

Selvom det er svært at spå om, hvordan det kommer til at gå, så er der meget der peger på, at vi kan få en sommer med meget høje pollental. Det mener Andrea-Pil Holm, der er biolog og leder af pollentællingerne.

”Det er stadig svært at spå om, hvordan sæsonen vil arte sig, men hvis vejret fortsætter med sol og varme, kan vi godt forvente høje pollental. Vi har allerede haft rekordhøje mængder af el og hassel dette forår,” fortæller hun i pressemeddelelsen.

Hvis det bliver en kølig sommer, hvor der også kommer en del nedbør, så vil det omvendt blive en sommer med lave pollental.

Gode råd til allergikere

Hvis du er blandt den store del af befolkningen, der hvert år bliver påvirket af pollen, så kan du følge flere gode råd, så du bliver mindst muligt ramt.

I løbet af sommeren vil man nemlig gerne opholde sig udendørs, men det er også her, at man lettest bliver offer for allergien. Skal du udenfor, så husk følgende.

  • Husk at tage din medicin.
  • Hvis du mærker svære symptomer, bør du ikke dyrke fysisk hårde aktiviteter.
  • Ifører du dig solbriller eller cykelbriller, kan du forhindre mængden af pollen, der rammer der i øjnene.
  • Skyl dit hår inden du går i seng. Ellers vil pollen fra dit hår ende i sengen, og så kan du få allergiske reaktioner i løbet af natten.

Hvis du bliver påvirket, mens du sidder indendørs, så begræns mængden af tid, hvor du har vinduet åbent. Sørg i stedet for at lave gennemtræk og luft ud i en kortere periode. Det er bedst at lufte ud i løbet af formiddagen eller om aftenen.

Læs også

DMI: Hva! Der kommer sne i løbet af ugen

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip