Træt af kløende hovedbund? Så nemt er det at slippe af med

webmaster

383 uger siden

|

17/03/2017
Sundhed
Kløe hovedbund
Foto: Shutterstock
Hvis du lider af kløende hovedbund, er du ikke alene om det.

Dagens topnyheder

Sidste år viste en undersøgelse fra A&B Analyse nemlig, at op mod 23% af alle danskere har oplevet kløende hovedbund inden for det sidste år. Det betyder at hver femte er i samme båd som dig, og det kan derfor kaldes en folkesygdom – og det vil vi gerne hjælpe med.

Hvad skyldes kløende hovedbund?

Der kan, først og fremmest, være mange årsager til hvorfor din hovedbund er irriteret. Nogle af dem, som f.eks. myggestik, bumser eller lus, er lidt sjældnere end den mest hyppige – nemlig tør hovedbund. Der er heldigvis råd at hente hvis du skulle opleve de sjældne årsager, men vi vil her hjælpe mod tør hovedbund. Det vigtigste at huske er, at hovedbunden, ligesom resten af kroppen, er dækket af små talgknopper, som producerer det fedtlag der beskytter huden, og holder den i balance. Hvis de ikke arbejder på den rigtige måde, kan det enten føre til en overproduktion af den naturlige fedt, som kan resultere i skæl, eller at de producerer for lidt, så hovedbunden udtørres. Begge dele er både almindelige og naturlige, men irriterende for de som oplever det. 

Hvordan slipper du af med kløe og irritation i hovedbunden?

Skulle du være så uheldig at din hovedbund er tør, kløende og irriteret, kan du overveje om du måske vasker hår for tit, og om din shampoo er for skrap for huden. I så fald er det en god idé at skifte til en mildere, mere naturlig shampoo, som kan hjælpe med hovedbundens balance, og selvfølgelig at vaske hår lidt sjældnere. Du kunne også have gavn af en kløedæmpende, og måske endda kølende shampoo, og oftest er det en god idé at supplere med en kur der hjælper mod både skæl, og tør, kløende hovedbund.

Kan det forebygges?

Siden man kun sjældent kigger sig i hovedbunden, opdager de fleste det først, når huden begynder at klø, og oftest vil man klø igen, og dermed kun gøre problemet endnu værre. Du kan selv holde øje med, og overveje, disse 3 gode tips til at holde hovedbundens balance:

1. Styling- og hårprodukter udtørrer huden, og skal helst holdes væk fra hovedbunden

2. Undgå at vaske hår for tit, og brug en mild, naturlig shampoo

3. Hårtørreren tørrer ikke kun håret, men også hovedbunden - brug den sparsomt