Vi er blevet løjet for: Så meget forbrænder du under sex

Foto: Shutterstock

"Sex er sundt" hedder det sig – men hvor mange kalorier forbrænder man egentligt ved det?

Vi DYRKER sex eller har lagenGYMNASTIK. Der er en hel del termer, der antyder, at sex er en form for motion, og at vi dermed forbrænder kalorier ved at tage en tur i kanen. Men hvor effektivt er det egentligt lige, hvis du gerne vil tabe dig?

Desværre ikke synderligt, hvis man skal tro et studie publiceret i det videnskabelige tidsskrift New England Journal of Medicine. 

Her har forskerne kigger på, hvordan en gennemsnitspersons forbrænding er under et samleje, og vi er mildest talt skuffede her på redaktionen:

En mand, der vejer 70 kilo, vil typisk forbrænde 3,5 kalorier per minut, hvis han stimuleres og opnår orgasme… Det svarer til 210 kalorier i timen cirka – hvilket ifølge denne beregner er den samme forbrænding, man vil opnå ved at slå græs i cirka 23,5 minutter…

Med andre ord er det naturligvis sjovere at dyrke sex end at slå græs – men det er næsten tre gange mere effektivt at bearbejde plænen end konen, når det kommer til at forbrænde kalorier.

Læs også

Dette sker med kroppen, når man ikke onanerer i 700 dage

Regner man endvidere med, at denne 30-årige gut har et samleje, der svarer til gennemsnitslængden på et knald; nemlig (kun) seks minutter, så har han forbrændt cirka 21 sølle kalorier, når akten er ovre.

Det er trist, men vi vælger i stedet at opfordre alle til at tænke på det på denne måde i stedet; vægttab er sjovere, hvis det går hånd i hånd med et godt sexliv – om ikke andet er det en rimelig god måde at flygte fra tanker om kost og motion på. 

Læs også

5 grunde til at have sex med din mand HVER aften

 

 

Dagens Gossip