Vil du gerne have en sixpack? Så skal du holde dig fra disse madvarer

12/09/2017 21:00

webmaster

Sundhed
Hvordan får jeg en sixpack
Foto: Shutterstock
Har du nogensinde spekuleret på, at nogle mennesker formår at få disse vel skulpturerede sixpack mavemuskler, og det føles som om, du bare ikke kan opnå det samme? Du er ikke alene.

Mest læste i dag

Desværre leverer mange diæt og fitness guider kun generelle udtalelser og beskrivelser. De informerer dig om alt vedrørende proteiner, fedtstoffer og kulhydrater, men de forsømmer at give meningsfuld information om de selve de specifikke produkter. Hvis du ikke ved, hvilke fødevarer der skal undgås, og hvilke fødevarer du skal spise, så har du svært ved at nå dit mål.

Mad, der skal undgås af hensyn til dine mavemuskler

1. Forarbejdede fødevarer

Forarbejdede fødevarer er fødevarer, der har fået fjernet al deres næringsindhold og fibre, såsom dåsemad, chips og snacks. Forarbejdet kød, der er røget, saltet eller har fået tilsat kemikalier såsom natriumnitrit som konservering bør undgår, imens du forsøger at opnå en sixpack. Dette gælder blandt andet skinke, bacon, salami, pastrami, hotdogs og bratwurst. Forarbejdede fødevarer har også normalt et højt indhold af natrium, raffinerede kulhydrater eller fedt, og giver kun en lille mængde protein.

2. Raffineret sukker

Inkluderet i fødevarer du bør undgå, imens du udvikler dine mavemuskler, finder du raffinerede sukkerarter (kulhydrater), såsom maltose dextrose, saccharose, lactose, glucose, majssirup med høj fructose, honning, melasse og frugtjuice koncentrater.  Raffineret sukker kan medføre forhøjede blodsukkerniveauer, hvilket igen får insulinniveauerne til at stige, og hvis sukker ikke forbruges hurtigt til energi, kan det blive lagret i kroppen som fedt.

3. Fed mad

Vores kroppe har brug for noget fedt fra mad. Det er en vigtig energikilde, og det hjælper os med at absorbere visse vitaminer og mineraler. Men du bør undgå industrielt fremstillede transfedtsyrer og mættet fedt. Transfedt er det værste og findes hovedsagelig i faste margariner, svinefedt og mange kager og bagværk. Mættede fedtstoffer er ikke meget bedre, og de findes i sødmælk, sødmælks-mejeriprodukter, rødt kød, kokosolie, ost og meget bagværk.

4. Alkohol

Alkohol, når det indtages med måde, giver nogle sundhedsmæssige fordele. Alkohol indeholder dog også betydelige mængder raffineret sukker uden væsentlige næringsstoffer. Det er bedst at undgå at alkoholholdige drikkevarer, fordi det kan forhindre dig i at overholde en kosttilpasset fitnessplan, der giver magert protein, komplekse kulhydrater og essentielle vitaminer og næringsstoffer.

5. Raffineret korn 

Andre fødevarer, der skal undgås, imens du udvikler gode mavemuskler, er raffinerede korn. Raffinerede korn gennemgår en proces, der fjerner kim, klid,  kostfibre samt essentielle vitaminer og jern. Eksempler på raffinerede kornprodukter omfatter hvidt mel, hvide ris, afkimet majsmel og hvidt brød. De er ekstremt stivelsesholdige, har et højt indhold af gluten, er stripprt for naturlige fibre, indeholder mange kemiske tilsætningsstoffer, er afblegede  og indeholder desuden mange kunstige farvestoffer og aromaer.

6. Flydende kalorier

Flydende kalorier, især sodavand, kan lave nogle alvorlige skader, og er fortsat  fødevarer, du bør undgå, imens du udvikler mavemuskler, fordi de typisk er fulde af raffineret sukker, hvilket gør dem til en enorm kalorie-kilde. Sodavand er fyldt med raffinerede sukkerarter, og energidrikke er ikke meget bedre. 

7. Fastfood

I dagens på-farten samfund er der mange mennesker, der virkelig ikke kan finde tid til at forberede sunde måltider. I stedet er de ofte afhængige af fastfood for deres måltider. Problemet er, at fastfood er fødevarer, du skal undgå, hvis du vil have mavemuskler. En af de nemmeste måder at forbruge flere kalorier på, end du burde, er at spise astfood mere end en gang om dagen eller flere gange om ugen, hvilket kan ødelægge dine chancer for at opnå sixpack mavemuskler. Det er meget nemmere at kontrollere dit kalorieindtag, når du tilbereder din egen mad, imens du samtidig sparer mange penge.

Mad du gerne må spise

1. Fødevarer med et højt c-vitaminindhold

Selvom du spiser sundt og motionerer, så kan konstant stress forhindre dine mavemuskler i at udvikle sig. Når kroppen bliver stresset, begynder den at producere hormonet kortisol, hvilket tilskynder til lagring af kolesterolhævende fedt omkring livet samt øger sukkerarter i blodbanen. Heldigvis kan C-vitamin -rige fødevarer, såsom peberfrugter, grønne blade, broccoli og ærter hjælpe med at holde dig trimmet. C-vitamin hjælper kroppen med hurtigt at eliminere hormonet kortisol.

2. Æg

Æg indeholder et næringsstof kaldet cholin, der sætter stofskiftet i vejret og kan hjælpe med "at slukke for" den mekanisme, der er ansvarlig for lagring af mavefedt. Cholinmangel kan forårsage muskelskader samt  et unormalt fedtindhold i leveren. Hvis du ønsker at tabe dig, kan inkluderingen af ​​proteinrige æg i et vægtstyringsprogram også øge dit vægttab. Lav hårdkogte æg til at spise på farten, eller lav scramble æg om morgenen. Du går bare ikke galt i byen, når du spiser æg!

3. Bananer

Du vil ikke bryde dig om at fremvise din sixpack, hvis din mave er oppustet. Bananer kan give dig to fordele ved at forhindre oppustethed på to måder. For det første er bananer rige på kalium, der forhindrer væskeophobning ved at regulere natriumniveauerne i din krop og dermed reducere saltinduseret oppustethed. For det andet er bananer en god kildetil præbiotiske fibre, som øger bekæmpelsen af oppustethed i tarmen og forbedrer fordøjelsen. Undersøgelser viser, at hvis du spiser  bananer to gange daglig, så kan du reducere oppustethed hos kvinder med så meget som 50%.

4. Magert fjerkræ

Hvorfor ikke brænde nogle kalorier, imens du spiser? En af måderne, til at holde dine fedtniveauer i skak på, er at bruge den termiske effekt af mad til din fordel. Termisk effekt af mad repræsenterer den energi, kroppen bruger på fordøjelse, absorption, transport, stofskifte og lagring af alle de fødevarer, du spiser. Jo højere termisk effekt, jo flere kalorier forbrænder du, blot ved at fordøje din mad. Magre skiver af kalkun eller kylling giver dig en høj termisk effekt, og du bør spise det hver dag. 

5. Bælgfrugter

Et fitnessmål, der fokuserer på næringsrige fødevarer som bælgfrugter, der indeholder en lang række næringsstoffer med relativt få kalorier, giver ikke kun energi, det understøtter også et godt helbred ved at nære kroppen. Bælgfrugter, såsom ærter, bønner og kikærter er en fedtfattig, højproteinkilde af essentielle vitaminer og mineraler samt antioxidantforbindelser og kostfibre, der hjælper med at afsløre disse seks-pack muskler. For dem, der er på en kaloriebegrænset kost, har forskerne afgjort, at fire portioner bælgfrugter om ugen hjælper et vægttab mere effektivt end en kost uden bælgfrugter